ZADOBIO TEŠKE POVREDE: Mladiću u mobitelu pronašli aplikaciju "pogrešnog kluba" pa ga prebili, prijeti im do...

Prema optužnici koja četvericu tereti za nanošenje teških povrede, presreli su mladića ispred dvorane i tražili ličnu iskaznicu.

  • Hronika

  • 25. Apr. 2024  25. Apr. 2024

  • 0

Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv četverice mladića koji su prije mjesec dana ispred Doma sportova pretukli navijača Hajduka.

Nanijeli su mu teške povrede iako je mladić taj dan išao na košarkašku utakmicu između Dinama i Cedevite.

Prema optužnici koja četvericu tereti za nanošenje teških povrede, presreli su mladića ispred dvorane i tražili ličnu iskaznicu.

Kada su vidjeli da je rođen u Splitu prvi nasilnik udario ga je šakom u glavu. U premlaćivanje su se zatim uključila još dvojica huligana. Tukli su ga i rukama i nogama po cijelom tijelu.

Iako je mladić u jednom trenutku uspio pobjeći, četvrti nasilnik ga je sustigao i uzeo mu iz ruke mobitel. Prema optužnici, pregledao je sadržaj mobitela te pronašao aplikaciju Hajduka, pa ga je i on udario šakom u glavu, prenosi N1 Hrvatska.

Istražni zatvor za huligane

Tada ostali nasilnici ponovno nasrću, a udaralo ga je i nekoliko osoba koje do sada još nisu identificirane.
Četvoricu osumnjičenih policija je uspjela uhapsiti, te je sada protiv njih podignuta optužnica. Tužiteljstvo traži da im se produlji istražni zatvor kako ne bi ponovili neko kazneno djelo.

Inače, za nanošenje teških povreda Kazneni zakon propisuje do pet godina zatvora.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...