RAVNO DO DNA: Maju Gojković će na funkciji ministra kulture Srbije zamijeniti izvrstan igrač kola i jedna od najvećih...

(...) Vučićevih ulizica.

  • Kultura

  • 30. Apr. 2024  30. Apr. 2024

  • 1

Poslije dva mandata Maja Gojković više neće biti ministrica kulture Srbije, već će ubuduće biti na čelu Pokrajinske vlade.

U novoj Vladi Srbiji dosadašnje mjesto Maje Gojković zauzeće njen stranački kolega Nikola Selaković, prenosi Nova.rs.

Ime Selakovića, kao novog lica u Vlajkovićevoj 3 u Beogradu, pročitao je, nakon sjednice Predsjedništva SNS-a, Miloš Vučević, predsjednik Srpske napredne stranke i budući premijer.

I dok su neki mediji prethodnih sedmica kao novog ministra kulture spominjali Nikolu Selakovića, bivšeg prvog čovjeka u Ministarstvu pravde i onom vanjskih poslova, koji s umjetnošću i kulturom u dosadašnjoj karijeri dodirnih tačaka nije imao, bilo je spekulacija da je on to odbio, a kao daleko veći favoriti spominjali su se Dejan Ristić, koji je na kraju „završio“ u Ministarstvu informisanja i Maja Gojković.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...