Regija
TREĆI SUDAR BEOGRADSKIH VOZOVA U TUNELU DOSAD: Uzrok uvijek bio ljudski faktor
Prije 34 min0
Poslužite ga uz sve što vam srce poželi.
Gastro
01. Maj 2024 01. Maj 2024
0
Za još više okusa, pokapajte ga s nekoliko kapi limunovog soka.
Sastojci:
500 gr sira u komadu po izboru (najbolji izbor su polumasni sirevi poput goude)
3 jaja
prezla
sjemenke po želji i izboru
80 goštrog brašna
500 ml ulja za prženje
so po ukusu
Priprema:
1. Pripremite sastojke
Sir narežite na ploške debljine otprilike 1 cm te pripremite panadu tako da u jedan tanjir stavite brašno, u drugi prezlu sa sjemenkama po želji i izboru (možete staviti mješavinu sjemenki crnog i bijelog sezama), a u trećem umutite jaja s malo soli.
2. Panirajte sir
Ploške sira uronite u jaja, zatim ih uvaljajte u brašno, potom u krušne mrvice te ih ponovno uronite u jaja, zatim još jednom u krušne mrvice - tako će vam panada biti čvršća, a rezultat će biti hrskaviji i ukusniji pohovani sir.
3. Ohladite sir
Nakon što ga panirate, prije prženja sir možete staviti u zamrzivač na otprilike sat vremena. Na taj će se način ravnomjerno rastopiti i zadržati oblik.
4. Ispržite
Ulje ulijte u dublju posudu ili tavu te ga zagrijte na srednje jakoj vatri. U vruće ulje oprezno dodajte panirane komade sira te ih pržite 5 minuta, okrećući sa svih strana dok ne dobiju lijepu zlatnu koricu.
5. Stavite na papirnati ručnik
Pohovani sir stavljajte na tanjir ili pladanj obložen papirnatim ručnikom kako bi se upio sav višak masnoće.
6. Poslužite
Uz pohovani sir poslužite prilog po izboru, najbolje neki umak poput tartara, a nećete pogriješiti niti ako odaberete nekakav pikantni umak od rajčice ili čak kiselo vrhnje.
Prijatno!:)
Regija
TREĆI SUDAR BEOGRADSKIH VOZOVA U TUNELU DOSAD: Uzrok uvijek bio ljudski faktor
Prije 34 min0
Evropa
ZBOG OPASNOSTI OD BIJEGA: Osumnjičenom za atentat na premijera Slovačke određen pritvor
Prije 36 min0
Šareni svijet
BIVŠA AGENTICA FBI-a OBJASNILA KAKO PUTOVATI SIGURNO: Pravila kojih se treba pridržavati
Prije 41 min0
Mini market
HRVATSKI "FORBES" O PLINSKOM "BRATSTVU": Prihodi su u milonima eura
Prije 53 min0
Gastro
DILEMA STARA DECENIJAMA: Smije li se jesti jogurt kojem je istekao rok trajanja?
17. Maj 20240
Gastro
JEDNO JAJE I MALO JOGURTA: Na brzinu napravite izvrsni arapski desert, poslasticu za sve generacije… (VIDEO)
16. Maj 20240
Gastro
AKO VEĆ NEĆE PRAVITI PRŽENICE, POPARU ILI PREZLU: Hit trik domaćica - Kako od bajatog hljeba dobiti svjež? (VIDEO)
16. Maj 20240
Gastro
A DANAS NEŠTO SASVIM DRUGAČIJE: Pileća krilca u sosu od luka - odličan izbor za brzinski ručak
17. Maj 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.