Regija
TREĆI SUDAR BEOGRADSKIH VOZOVA U TUNELU DOSAD: Uzrok uvijek bio ljudski faktor
Prije 34 min0
Za ukusan domaći sok nije vam potrebno puno sastojaka, već biljke kojih ima na svakom koraku, a posebno mjesto među njima zauzima žara.
Gastro
02. Maj 2024
0
Proljetni dani su idealni za detoks organizma i unos vitamina kojima ćete se osvježiti i dodatno ojačati imunitet.
Za ukusan domaći sok nije vam potrebno puno sastojaka, već biljke kojih ima na svakom koraku, a posebno mjesto među njima zauzima žara.
Žara sadrži izuzetno velike količine gvožđa, što je samim tim čini savršenim saborcem protiv anemije.
Pored gvožđa, kopriva je bogata mineralima poput kalcijuma, magnezijuma, fosfora i sicilijuma.
Recept
Sastojci:
40 vrhova mlade žare, 1 kg limuna, 4 l vode, 5 limuntusa (50 g) i 4 kg šećera
Priprema:
Ubranu žaru dobro operite u hladnoj vodi nekoliko puta. U blenderu je sameljite što sitnije i ostavite da odstoji u posudi.
Dobro operite limun sa korom, isjeckajte ga na četvrtine i izmiksajte u blenderu.
Usitnjenu žaru i limun pomiješajte, prelijte vodom, dodajte limuntus i dobro promiješajte.
Mješavinu prekrijte krpom i ostavite da odstoji 24 sata. Nakon toga, žaru i limun procijedite i dodajte šećer. Ostavite da odstoji uz povremeno miješanje. Kada se šećer rastopi, možete da napravite sok.
U frižideru u staklenoj flaši sok koristite sedam dana, ili zaledite u plastičnim teglama u zamrzivaču.
Regija
TREĆI SUDAR BEOGRADSKIH VOZOVA U TUNELU DOSAD: Uzrok uvijek bio ljudski faktor
Prije 34 min0
Evropa
ZBOG OPASNOSTI OD BIJEGA: Osumnjičenom za atentat na premijera Slovačke određen pritvor
Prije 36 min0
Šareni svijet
BIVŠA AGENTICA FBI-a OBJASNILA KAKO PUTOVATI SIGURNO: Pravila kojih se treba pridržavati
Prije 41 min0
Mini market
HRVATSKI "FORBES" O PLINSKOM "BRATSTVU": Prihodi su u milonima eura
Prije 53 min0
Gastro
DILEMA STARA DECENIJAMA: Smije li se jesti jogurt kojem je istekao rok trajanja?
17. Maj 20240
Gastro
JEDNO JAJE I MALO JOGURTA: Na brzinu napravite izvrsni arapski desert, poslasticu za sve generacije… (VIDEO)
16. Maj 20240
Gastro
AKO VEĆ NEĆE PRAVITI PRŽENICE, POPARU ILI PREZLU: Hit trik domaćica - Kako od bajatog hljeba dobiti svjež? (VIDEO)
16. Maj 20240
Gastro
A DANAS NEŠTO SASVIM DRUGAČIJE: Pileća krilca u sosu od luka - odličan izbor za brzinski ručak
17. Maj 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.