LEGENDA LIVERPOOLA O MOHAMEDU SALAHU: "Ima jako visoko mišljenje o sebi, on je najsebičniji igrač..."

(...) kojeg sam ikad vidio.

  • Zabava

  • 03. Maj 2024  03. Maj 2024

  • 0

Graeme Souness, legenda Liverpoola koja je s klubom s Anfielda slavila pet naslova engleskih prvaka i tri i Europskom kupu, Mohameda Salaha nazvao je najsebičnijim igračem kojeg je vidio u životu. Otkako je Salah stigao u Liverpool u transferu iz Rome 2017. godine, odigrao je 346 utakmica za klub, postigao 210, asistirao za 88 golova i s klubom osvojio sve što se moglo. Souness smatra i da će Salah uskoro napustiti Anfield.

Souness je o Salahu govorio nakon incidenta koji je egipatski napadač napravio u utakmici protiv West Hama, kad se posvađao s trenerom Jürgenom Kloppom uz rub igrališta. Engleski mediji bavili su se tom situacijom danima nakon utakmice, a uspjeli su doći i do profesionalnog čitača s usana.

On je otkrio da je Klopp zamjerio Salahu što se presporo spremao za ulazak u igru, nakon čega je počela rasprava. “Ne mogu ništa napraviti u vezi s tim”, promrmljao je Salah, a Kloppov odgovor se nije vidio. Salah se toliko uznemirio da je počeo vikati da će dobiti crveni karton kad uđe:

“Hoću, dobit ću crveni karton. Nakon sedam godina, nakon sedam godina igranja, nakon sedam godina igranja”, vikao je egipatski ofenzivac. Nakon toga ga je smirio suigrač Darwin Nunez. Nakon utakmice Salah je prošao kroz miks-zonu te se odbio zaustaviti i dati dužu izjavu, izvijestio je The Athletic. Pred novinarima se kratko zaustavio i samo rekao: “Ako danas progovorim, bit će vatre.”

Souness sve ovako komentira:

“Mislim da će Mohamed Salah napustiti Liverpool. Bio je sjajan, a bude li otišao u Saudijsku Arabiju postat će najveća zvijezda ondje. Ima jako visoko mišljenje o sebi i bio je ljut što nije započeo utakmicu protiv West Hama. On je najsebičniji igrač kojeg sam ikad vidio. Nikad nije sretan kad mora na klupu.”

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...