Evropa
ZBOG OPASNOSTI OD BIJEGA: Osumnjičenom za atentat na premijera Slovačke određen pritvor
Prije 6 min0
(...) okus cheesburgera.
Gastro
03. Maj 2024 03. Maj 2024
0
Za ovo jelo koriste kraću tjesteninu po izboru kao što su makaroni, fusilli, penne ili ziti.
Sastojci za šest osoba:
2 kašike maslinovog ulja
500 gr mljevene govedine
1 glavica luka, nasjeckana
so, po ukusu
biber, po ukusu
1 kašičica čilija u prahu
1 kašičica mljevene dimljene paprike
1 kašičica bijelog luka u prahu
400 gr kratke tjestenine
100 gr tikvica, narendanih
500 ml goveđeg temeljca
300 ml mlijeka
120 gr gauda sira, narendanog
1 kašika koncentrata paradajza
svježi peršun, za posluživanje
Priprema:
1. Pržite meso
Zagrijte veliki lonac postavljen na srednje jakoj vatri. Dodajte maslinovo ulje, luk i govedinu te začinite solju i biberom. Pržite oko 10 minuta, odnosno dok ne porumeni. Povremeno miješajte razbijajući velike komade mesa. Umiješajte čili u prahu, dimljenu papriku i bijeli luk u prahu te kuhajte još minutu.
2. Dodajte tjesteninu
Dodajte tjesteninu i tikvice te dobro promiješajte. Ulijte temeljac, mlijeko i koncentrat paradajza i promiješajte da se sjedini.
3. Kuhajte
Ostavite da se kuha na srednje jakoj vatri oko 5-8 minuta, odnosno dok tjestenina ne postane al dente. Povremeno pomiješajte kako se tjestenina ne bi zalijepila za dno lonca.
4. Umiješajte sir
Umiješajte narendani sir i kuhajte još nekoliko minuta dok ne postane kremasto. Tjesteninu podijelite po tanjirima i posipajte svježim peršunom.
Prijatno!:)
Evropa
ZBOG OPASNOSTI OD BIJEGA: Osumnjičenom za atentat na premijera Slovačke određen pritvor
Prije 6 min0
Šareni svijet
BIVŠA AGENTICA FBI-a OBJASNILA KAKO PUTOVATI SIGURNO: Pravila kojih se treba pridržavati
Prije 11 min0
Mini market
HRVATSKI "FORBES" O PLINSKOM "BRATSTVU": Prihodi su u milonima eura
Prije 23 min0
Šareni svijet
OSNIVAČ LANCA STAMBENIH KOMPLEKSA I ODMARALIŠTA: On će biti prvi Rom milijarder na svijetu
Prije 36 min0
Gastro
DILEMA STARA DECENIJAMA: Smije li se jesti jogurt kojem je istekao rok trajanja?
17. Maj 20240
Gastro
JEDNO JAJE I MALO JOGURTA: Na brzinu napravite izvrsni arapski desert, poslasticu za sve generacije… (VIDEO)
16. Maj 20240
Gastro
AKO VEĆ NEĆE PRAVITI PRŽENICE, POPARU ILI PREZLU: Hit trik domaćica - Kako od bajatog hljeba dobiti svjež? (VIDEO)
16. Maj 20240
Gastro
A DANAS NEŠTO SASVIM DRUGAČIJE: Pileća krilca u sosu od luka - odličan izbor za brzinski ručak
17. Maj 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.