IZ EGIPTA POTVRĐENO DA POSTOJI NOVI PRIJEDLOG: Kairo će dana ugostiti delegaciju Hamasa kako bi se...

(...) razgovaralo o prijedlogu za prekid vatre u Gazi.

  • Svijet

  • 04. Maj 2024  

  • 0

Egipatski mediji objavili su da se očekuje da će delegacija palestinske grupe Hamas posjetiti Kairo, glavni grad Egipta, u subotu radi razgovora o prekidu vatre u Pojasu Gaze.

Egipatski državni kanal "Al-Qahera News" objavio je da će Egipat ugostiti delegaciju Hamasa u subotu kako bi se razgovaralo o prijedlogu za prekid vatre u Gazi.

Egipat je u ponedjeljak potvrdio da postoji novi prijedlog za primirje u blokiranom Pojasu Gaze.

"Na stolu je prijedlog da se postigne primirje u Gazi", rekao je egipatski ministar vanjskih poslova Sameh Shoukry na sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u Saudijskoj Arabiji.

Procjenjuje se da Hamas drži više od 130 izraelskih talaca, dok Izrael drži više od 9.100 Palestinaca u zatvorima.

Hamas zahtijeva prekid smrtonosne ofanzive Izraela na Pojas Gaze i povlačenje izraelskih snaga sa palestinske teritorije radi bilo kakvog dogovora o razmjeni talaca i zarobljenika s Tel Avivom.

Kršeći privremenu presudu Međunarodnog suda pravde, Izrael nastavlja napade na Pojas Gaze u kojima je od 7. oktobra prošle godine ubijeno najmanje 34.622 Palestinaca, uglavnom žena i djece, a ranjeno je 77.867 osoba.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...