IDEALNA ZA VIKEND: Bistra pileća supa s razlogom je svevremenski klasik, jednostavna je za pripremu...

(...) okrepljujuća je i hranjiva.

  • Gastro

  • 04. Maj 2024  04. Maj 2024

  • 0

Izuzetno je ukusna i odlična za one dane kada želite malo odmoriti od masne i teške hrane.

Sastojci:

500 gr piletine s kostima

3 mrkve

½ korijena celera

3 korijena peršuna (s lišćem)

1 korabica

prstohvat paprike

1 glavica luka

1 svežanj peršuna

Griz noklice:

1 jaje

2 prstohvata soli

4 kašike ulja

6 kašika griza

Priprema: 

1. Skuhajte piletinu

Pile operite i narežite na komade te ogulite povrće. Piletinu ubacite u veći lonac, dodajte luk i papriku. Zalijte vodom, posolite i pobiberite po ukusu i stavite kuhati. Kuhajte na slabijoj vatri otprilike sat vremena.

2. Dodajte preostalo povrće

Poklopite i nastavite kuhati još sat vremena na slabijoj vatri.

3. Procijedite supu

Nakon što se sve skuhalo, uzmite cjedilo.

Griz noklice

4. Sjedinite sastojke za noklice

Pjenjačom umutite jaje i so. Dodajte ulje i griz i izmiješajte. Trebali biste dobiti tekuću smjesu koja će se stajanjem malo zgusnuti.

5. Dodajte noklice u supu

Kašikom grabite pripremljene noklice i stavljajte ih u supu. Imajte na umu da noklice malo nabubre pa pripazite koliko ih stavljate. Kuhajte još 5 minuta i sklonite s vatre.

6. Poslužite

Supu po potrebi i ukusu još začinite i poslužite. 

Prijatno!:)   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...