DRŽAVLJANIN BiH UHAPŠEN U ZAGREBU: Pronađena velika količina raznih vrsta droge

Policija je pronašla ukupno 11.461 kilograma marihuane, 51.68 grama hašiša, 749 grama amfetamina...

  • Hronika

  • 04. Maj 2024  

  • 1

Zagrebačka policija je u stanu u Novom Zagrebu kod 46-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine pronašla veće količine različite vrste droge, municiju i novac te ga je nakon kriminalističke istrage, uz krivične prijave predala pritvorskom nadzorniku, saopćeno je danas.

Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni 46-godišnji državljanin BiH na za sada nepoznat način nabavio neutvrđenu količinu marihuane, hašiša, amfetamina, psilocibinske gljive i ecstasy, a koja je bila namijenjena za daljnje stavljanje u promet te daljnju preprodaju krajnjim konzumentima droga.

Pretragom doma i drugih prostorija na području Novog Zagreba kojima se koristi osumnjičeni 46-godišnjak policija je pronašla ukupno 11.461 kilograma marihuane, 51.68 grama hašiša, 749 grama amfetamina, 13 grama psilocibinskih gljiva, 185 tableta MDMA "Ecstasy", naveli su iz Policijske uprave zagrebačke.

Također pronašla je, među ostalim, jednu kutiju ispunjenu sa 17 tableta "Viagra", kuhinjski uređaj za sjeckanje hrane s tragovima nepoznate bijele praškaste materije, metalnu lulu za konzumaciju droge, tri drobilice s tragovima konoplje tipa droga, tri digitalne vage za precizna mjerenja težina.

Našla je i osamnaest ampula ispunjenih uljem konoplje (tipa droga), devet električnih uređaja ispunjenih uljem konoplje (tipa droga), dvije medicinske šprice ispunjene uljem konoplje (tipa droga), 197 komada puščanog streljiva te 2.490 eura, dodaje se.

Količine pronađene droge, vage za precizna mjerenja težine i novac, nedvojbeno ukazuju da su bili namijenjeni daljnjem stavljanju u promet, ističu iz zagrebačke Policijske uprave.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog državljanina BiH policija je podnijela kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu zbog 'proizvodnje i prometa drogama', 'nedopuštene trgovine' i 'nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari", te je predan pritvorskom nadzorniku.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...