STAVILI SU MU LIJEPU SLIKU: Rusija raspisala potjernicu za Zelenskim

Međunarodni sud u Haagu izdao je u ožujku prošle godine nalog za uhićenje Vladimira Putina

  • Svijet

  • 04. Maj 2024  

  • 0

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je tjeralicu za ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, javlja ruska državna novinska agencija RIA Novosti.

"Volodimir Aleksandrovič Zelenski, 25. siječnja 1978. Tražen prema članku Kaznenog zakona", stoji u bazi podataka na web stranici ministarstva. Nije preciziran članak zbog kojeg je raspisana tjeralica za ukrajinskim čelnikom. 

U bazi je navedeno i mjesto rođenja tražene osobe, grad Krivij Rih u Dnjepropetrovskoj oblasti. Objavljena je i fotografija Zelenskog koja je nastala prije rata. 

Radio Sputnik piše kako je Rusija raspisala tjeralicu i za Valerijem Zalužnim, bivšim vrhovnim zapovjednikom ukrajinskih oružanih snaga. 

Rusi su posljednjih dana raspisali tjeralicu za nizom ukrajinskih političkih aktera: tajnikom Vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu Aleksandrom Litvinenkom, bivšim ministrom pravosuđa Pavelom Petrenkom, bivšim šefom Službe sigurnosti Valentinom Nalvaičenkom, bivšim ministrom financija Aleksandrom Šlapakom i bivšim šefom Narodne banke Stepanom Kubivim. 

Podsjetimo, Međunarodni sud u Haagu izdao je u ožujku prošle godine nalog za uhićenje Vladimira Putina. Haški sud izdao je nalog za uhićenje ruskog predsjednika pod sumnjom da je odgovoran za nezakonite deportacije djece i nezakonito premještanje ljudi s teritorija Ukrajine u Rusku Federaciju. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...