VASKRŠNJA LITURGIJA U SABORNOM HRAMU U TUZLI: Danas će biti podijeljeno oko 1.000 jaja koja su...

(...) ofarbala članice "Kola srpskih sestara".

  • Društvo

  • 05. Maj 2024  05. Maj 2024

  • 0

Pravoslavci danas proslavljaju Vaskrs, kojim se slavi vaskrsenje Isusa Hrista iz mrtvih i koji predstavlja suštinu hrišćanske vjere.

U Sabornom hramu "Uspenja Presvete Bogorodice" u Tuzli održana je jutarnja vaskršnja liturgija, na kojoj se uz molitvu, čitanjem Evanđelja, pravoslavni vjernici sa ovog područja, dočekalo najveći hrišćanski praznik.

Za ovaj praznik se farbaju jaja, naročito crvenom bojom. Protekle sedmice članice "Kola srpskih sestara" su ispred crkve ofarbale oko 1.000 jaja koja će podijeliti danas.

Nakon liturgije i druženja pred crkvom, vjernici idu kući proslaviti ovaj praznik sa svojim porodicama.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...