RADE ZA NAJZNAČAJNIJE AUTOMOBILSKE KOMPANIJE: Njemački div u Sarajevu planira širenje proizvodnje

Kompanija zapošljava 380 radnika

  • Ekonomija

  • 05. Maj 2024  

  • 0

Predstavnici Agencije za unapređenje stranih investicija (FIPA) zajedno s Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo i Općinom Vogošća, kao i s partnerima iz Svjetske banke posjetili su firmu Veritas automotive doo Sarajevo.

Veritas Automotive doo osnovan je 2011. godine i posluje veoma uspješno u sektoru  proizvodnje ostalih dijelova i pribora za motorna vozila, plasirajući svoje proizvode za najznačajnije kompanije iz sektora automobilske industrije.

Kompanija zapošljava 380 radnika i planira dalje širenje.

Tokom sastanka se također razgovaralo o budućim planovima firme, trenutnom poslovnom okruženju i načinu poboljšanja trenutne situacije u proizvodnom sektoru, korištenju zelene energije, te koracima koje će predstavnici institucija poduzeti nakon sastanka.

Afercare program se provodi uz tehničku podršku Međunarodne finansijske korporacije (IFC) iz Grupacije Svjetske banke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...