U ODNOSU NA DRUGE KANTONE: Vlada ZDK zadovoljna stanjem sigurnosti i najavljuje podršku policiji


U sklopu podrške socijalnim kategorijama, Udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka” iz Sarajeva, na ime podrške u radu Roditeljske kuće, Vlada ZDK danas je odobrila 40.000 KM.

  • Politika

  • 29. Mar. 2024  

  • 0

Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je na  današnjem zasjedanju Informaciju o stanju bezbjednosti na području tog kantona za 2023. godinu te nekoliko odluka o izdvajanju sredstava podrške gradovima i općinama za njihove kapitalne projekte.

"Danas je izdvojeno 1.550.000 KM, a već na sljedećim sjednicama očekujemo da budu pripremljeni i drugi materijali kako bi se realizirala stavka koja je usvojena u sklopu programa utroška za kapitalne projekte lokalnih nivoa", izjavio je premijer ZDK Nezir Pivić.

U sklopu podrške socijalnim kategorijama, Udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka” iz Sarajeva, na ime podrške u radu Roditeljske kuće, Vlada ZDK danas je odobrila 40.000 KM.

Općini Žepče, dodao je Pivić, odobreno je 25.000 KM za podršku u sanaciji štete na zgradi Doma zdravlja, a koju je izazvao nedavni jak vjetar na tom području.

"Kada govorimo o stanju bezbjednosti na području ZDK-a, u kontekstu poređenja s drugim kantonima, imamo zadovoljavajuću sigurnosno stanje pa iz tog razloga ulažemo napore da tako i ostane. Danas smo potcrtali da se nastavi sa svim aktivnostima kako bi se stanje sigurnosti očuvalo na visokom nivou. Znamo da imamo određene izazove u drugim kantonima. Ne postoji nikakva granica kad govorimo o sigurnosnim izazovima i iz tog razloga je podvučeno da se ulažu dodatni napori", naglasio je Pivić.

Navodi da je Vlada ZDK spremna dati svoju maksimalnu podršku u tom cilju te u pogledu opremanja i kadrovskog jačanja Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK, prenosi Fena.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...