PUPOVAC PREDAO IZBORNE LISTE SDSS-a: “Ne stavljajte mi u usta što nisam rekao”

Na pitanje može li se zamisliti u Vladi u kojoj je Zoran Milanović, posebno nakon svega što je njemu lično rekao posljednjih godina kao predsjednik Republike, Pupovac je izjavio kako će o pitanju saradnje odlučiti kada završe izbori.

  • Regija

  • 29. Mar. 2024  29. Mar. 2024

  • 1

Posljednjeg dana roka za predaju lista za parlamentarne izbore u petak je svoju kandidacijsku listu za 12. izbornu jedinicu DIP-u predao i SDSS na čelu s Miloradom Pupovcem, koji je izrazio nadu u bolju političku atmosferu u zemlji i Saboru naredne četiri godine.

“SDSS će učiniti sve da na ovim izborima, ne samo da ponovimo rezultat od prije četiri godine, nego da imamo i znatno veći broj glasova nego tada”, poručio je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac nakon što je predao u Saboru Državnom izbornom povjerenstvu kandidacijsku listu za 12. izbornu jedinicu u kojoj se za predstavnike srpske nacionalne manjine biraju 3 zastupnika. Osim njega, kandidati su i Dragana Jeckov te Anja Šimpraga, a zamjenici Boris Milošević, Dejan Mihajlović i Jugoslav Vesić.

Čelnik Samostalne demokratske srpske stranke izrazio je nadu „da će u naredne četiri godine raditi u boljoj političkoj atmosferi i u zemlji i u Saboru“, jer je „za zastupnike nacionalnih manjina, naročito srpske nacionalne manjine, to iznimno važno kako bi u tolerantnoj atmosferi, sa što je moguće manje govora na rubu mržnje ili širenja predrasuda i stigmatiziranja pripadnika nacionalnih manjina i njihovih predstavnika, mogli raditi“.

"Bit ćemo posvećeni potrebama Srba"


A protekle četiri godine, kazao je, to nije bilo tako.

“Bit ćemo iznimno posvećeni potrebama srpske zajednice u sredinama u kojima žive, od ruralnih do urbanih, i bit ćemo iznimno posvećeni tome da hrvatsko društvo bude društvo koje će širiti prostor slobode i pozitivne poruke i vrijednosti. Za nas kao manjinsku stranku ta dva cilja će biti od presudne važnosti u političkom djelovanju naredne četiri godine”, rekao je.

Na pitanje može li se zamisliti u Vladi u kojoj je Zoran Milanović, posebno nakon svega što je njemu lično rekao posljednjih godina kao predsjednik Republike, Pupovac je izjavio kako će o pitanju saradnje odlučiti kada završe izbori.

“Svaka izgovorena riječ danas može, posebno kad je u pitanju SDSS, postati sastavni dio nečije predizborne kampanje, a nama to ne treba. Mi nismo tu da bismo sudjelovali u bilo čijoj, bilo pozitivnoj, bilo negativnoj kampanji. Na to pitanje će, u prvom redu, odgovoriti većina hrvatskih birača, a ne SDSS, a ne vjerujem ni drugi zastupnici nacionalnih manjina”, rekao je.

Prepirka Pupovca s novinarkom


Naglasio je kako su im sasvim sigurno bliži oni “koji stvaraju pozitivnu atmosferu i ne vode negativnu kampanju ni prema SDSS-u ni prema drugim političkim akterima”. “Surađivat ćemo s onima koji su bliži nama nego oni koji svoju kampanju temelje na širenju mržnje prema SDSS-u ili predstavnicima Srba, ili Srba općenito”, kazao je.

Novinarka je upitala Pupovca znači li to da im je onda bliži HDZ, a šef SDSS-a je poručio kako to nije rekao. “Ne stavljajte mi u usta nešto što nisam rekao”, kazao je.

Novinarka ga je pitala je li zadovoljan HDZ-om i njihovim odnosom prema srpskoj nacionalnoj manjini te podsjetila na izjavu zastupnika HDZ-a Josipa Begonje koji je u Saboru kazao da “samostan Male braće nikad neće biti manastir sitnih burazera” te da Pupovac na to nije reagirao.

“Ne reagiramo na sve, ne stižemo reagirati na sve. Ne reagiramo ni na Penavine sve izjave. Ne reagiramo niti na sve izjave predsjednika, niti na izjave pojedinih zastupnika i zastupnica SDP-a. Ne reagiramo niti na neke druge koje vi možda favorizirate”, kazao je.

Na tvrdnju novinarke da ona nikog ne favorizira, Pupovac je kazao “ne vi”. “Rekao sam vam, u kampanji nećemo sudjelovati. Na pitanja koja prepoznajemo kao uvlačenje u kampanju drugih stranka također nećemo sudjelovati.

Odluke o tome s kime ćemo koalirati donosit ćemo nakon izbora kada vidimo kakav je raspored glasova i volja većine birača te kakvi su programi i ljudi koji predstavljaju tu volju. Ako to bude u skladu s našim razumijevanjem stvari, mi ćemo surađivati. Ako ne, nećemo”, kazao je Pupovac, prenosi Telegram.hr.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...