TENISKA ZVIJEZDA PRISJETILA SE BOLNE EPIZODE: "Hrvatski navijači su me gađali i nazvali majmunicom!"

Coco Gauff, treća teniserka svijeta, otkrila je da je sa samo 12 godina doživjela izuzetno neprijatnu situaciju na turniru u Francuskoj kada su je navijači iz Hrvatske vrijeđali i gađali korom od pomorandže.

  • Sport

  • 27. Apr. 2024  

  • 0

Sa samo 20 godina Coco Gauff već ima sedam titula i to jednu sa Grand slama, odnosno US Opena. O njenom talentu govorilo se još dok je bila djevojčica, a iako je i dalje izuzetno mlada već piše historiju bijelog sporta.

Put do uspjeha nije joj bio lak, a tokom juniorske karijere susretala se i sa neprijatnim situacijama od kojih jednu posebno pamti.

"Sa 12 godina sam bila na turniru u Francuskoj. Tamo je na tribinama bila i grupa hrvatskih navijača koji su na mene bacali koru pomorandže i nazivali me majmunicom. Tu noć sam plakala, ali sam slijedeći dan prešla preko toga. Vjerovatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, to iskustvo nije uticalo na mene”, rekla je mlada Amerikanka.

Nije ništa moglo da poremeti talentiranu Coco Gauff koja je sa 15 godina očarala svijet kada je pobijedila čuvenu Venus Williams u četvrtom kolu Wimbledona. Godinu dana ranije osvojila je prestižni "Orange Boul" da bi ubrzo počela da se takmiči u seniorskom tenisu.

"Mislim da sam zrelija od djece oko mene, niko ne zna šta je sa njegovim životom kada ima 15 godina. Ali ja sam uglavnom znala šta želim", ispričala je američka teniserka.

Trenutno joj je najveća želja da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Prođu me žmarci kada pomislim na to da ću predstavljati svoju zemlju. Toliko želim da osvojim zlato!”, poručila je ponosno Coco Gauff.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...