VAŽNA POBJEDA U GABELI: Željezničar preokretom savladao GOŠK, te se još primakao mirnoj zoni

Start drugog poluvremena, donosi vodstvo ekipi Željezničara, gotovo iz prvog napada tim sa Grbavice je prvo zaprijetio preko Amoaha, a nakon toga što golman Vasilj brani, AL-Jaber natrčava na loptu, te donosi vodstvo svom timu.

  • Sport

  • 27. Apr. 2024  

  • 0

U okviru 29. kola WWin lige Bosne i Hercegovine u Gabeli snage su odmjerili GOŠK i Željezničar, a krajnji rezultat je 1:2 u korist gostiju.

Početak utakmice obilježio je priliku za gostujuću ekipu kada je Amoah bio sam ispred Vasilja, ali pošto nije dobro primioloptu propala je ta prilika, a ubrzo su domaći iz kornera preko Skorupa došli do vodstva nakon što je njihov fudbaler sjajno snašao u šesnaestercu.

GOŠK je zaprijetio u dva navrata iz kornera u nastavku, prvi put Gogić, a drugi put Hasukić gađa preko gola, a Krpić nakon što nije postigao gol u 12. minuti glavom, u 22. minuti nakon ubačaja Amoaha sjajno se snalazi i vraća utakmicu na početak.

Domaći su nakon jedne akcijeu 32. minuti zaprijetili golu Željezničara, nakon par pokušaja Gogića koji su bili blokirani, Hasukić ubacuje na peterac loptu, ali Muftić je bio siguran.

Do kraja poluvremena, pokušao je Hiroš, njegov pokušaj je otišao preko gola, a poslije toga iz još jednog kornera u 42. minuti Gogić šutirao, ali čuvar mreže željezničara je bio siguran.

Start drugog poluvremena, donosi vodstvo ekipi Željezničara, gotovo iz prvog napada tim sa Grbavice je prvo zaprijetio preko Amoaha, a nakon toga što golman Vasilj brani, AL-Jaber natrčava na loptu, te donosi vodstvo svom timu.

Natavak utakmice donio je dosta prekida, faulova, neaktivne igre, te po neku šansu na obje strane, Željezničar je imao jednu situaciju u kojoj su imali četiri fudalera u zavšrnici dok je bio samo jedan GOŠK-a, a ali Amoah je upropastio ovu priliku.

Željezničar u 70. minuti imao korner kojeg je ubacivao Boljević, Mahmić fudbaler Veleža na pozajmici u Željeznižaru pogađa prečku. Nastavak utakmice donio je stalne napade Željezničara, domaća ekipa čekala je prekide i kontre da zaprijete.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...