DRAMATIČAN VIDEO SNIMAK: Pogledajte kako su Ukrajinci uništili skupocjeni ruski radarski sistem K-1 Podljot (VIDEO)

Dramatična video snimka prikazuje trenutak uništenja ruskog radarskog sistea K-1 Podljot

  • Svijet

  • 27. Apr. 2024  

  • 0

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupocjeni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obavještajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obavještajne službe obrane Ukrajine (DIU) i 15. brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimci je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

Podljot-K1 je moderan mobilni radarski sitem koji može detektirati do 200 zračnih ciljeva istovremeno i ima domet detekcije do 450 kilometara, prema specijaliziranoj internetskoj stranici Army Recognition.

Sistem navodno vrijedi 5 miliona dolara i posebno je dizajniran za otkrivanje ciljeva na malim visinama. Razvijen je 2009. godine, a raspoređuje se u ruskim snagama protivzračne odbrane od 2015. godine, kako prenosi Newsweek.

Snimka drona prikazuje ukrajinski udar u polju na nepoznatoj lokaciji. Snimka iz drugih uglova prikazuje eksploziju i posljedice udara. "Uspješno je vatrom oštećena antenska instalacija i dizel stanica koja je napajala kompleks", naveo je GUR uz snimku u trajanju od 47 sekundi.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...