IVANA STRADNER UPOZORAVA JAVNOST NA PROVOKACIJE: "Ovako Vučićevi mediji dolijevalju ulje na vatru pokušavajući izazvati konflikt"

"Srpska i ruska propaganda nastavlja dolijevati ulje na vatru na Balkanu"

  • Vijesti

  • 27. Apr. 2024  27. Apr. 2024

  • 5

Naučna saradnica američke Fondacije za odbranu demokratije i stručnjak za hibridno ratovanje, rusku propagandu i dezinformacije Ivana Stradner oglasila se na Twitteru upozorivši da režimski mediji pod kontrolom Aleksandra Vučića pokušavaju dolijevati ulje na vatru i raspirivati mržnju.

"Srpska i ruska propaganda nastavlja dolijevati ulje na vatru na Balkanu. Sada, tvrde da 'vehabije' koriste vojni poligon da vježbaju gađanje u Bosni i Hercegovini. Oni vježbaju kako bi mogli napasti Srbe", upozorila je Strander na pisanje Vučićevih režimskih medija, prije svega tabloida Informera, ali i drugih režimu odanih medija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...