NERMIN PEĆANAC OBJAŠNJAVA: "U BiH je opasnije prijaviti kriminal nego se njime baviti" (VIDEO)

Pećanac je govorio i o posljednjim akcijama hapšenja, organiziranom kriminalu, pranju novca, sprezi  policije i kriminala.

  • Politika

  • 27. Apr. 2024  

  • 0

“Prije 15-20 godina Sarajevo i Bosna i Hercegovina bili su tranzit, a ne destinacija za droge. Tu je sada drastična razlika - sada je Sarajevo, odnosno, Bosna i Hercegovina postala destinacija. Imali smo prije jednu policijsku u kojoj je zaplijenjeno najviše droge dotad - 120 kg marihuane. Ona je išla rutom Albanija - Crna Gora - Republika Srpska i dalje prema Hrvatskoj. Međutim, sada sve te droge većinom ostanu u Bosni i Hercegovini. Politika u Bosni i Hercegovini napravila je ambijent koji više pogoduje kriminalcima nego borcima protiv kriminala. Ovdje je, definitivno, opasnije prijaviti kriminal nego se baviti kriminalom”, izjavio je bivši ministar unutarnjih poslova Kantona Sarajevo Nermin Pećanac, gostujući u Dnevniku 2 Federalne televizije.

Pećanac je govorio i o posljednjim akcijama hapšenja, organiziranom kriminalu, pranju novca, sprezi  policije i kriminala.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...