IMA I ONIH KOJI NE ZNAJU RAMU ISAKA: Beogradski „humoristi“ pokušali ismijati sarajevskog kolegu, pa se sami izblamirali i ispali smiješni...

U pokušaju da budu duhoviti i izvrgnu ruglu svoga sarajevskog kolegu, njih su dvojica sve pogriješili i sami se obrukali.

  • Vijesti

  • 28. Apr. 2024  

  • 4

Neviđenu blamažu doživjeli su prije nekoliko dana Srđan Jovanović i Marko Stepanović, voditelji popularne emisije „Mentalno razgibavanje“ koja se emitira na srbijanskoj „Novoj TV“. U pokušaju da budu duhoviti i izvrgnu ruglu svoga sarajevskog kolegu, njih su dvojica sve pogriješili i sami se obrukali.

U svojom jutarnjem talk show-u voditelji su uzeli isječak iz emisije „Istraga“ televizije „Hayat“ u kojoj je novinar Avdo Avdić  sa Ramom Isakom, ministrom policije Federacije BiH razgovarao o vezama policijskih dužnosnika sa narko kartelom. Beogradski „humoristi“ su pomiješali novinara i ministra, pa su Isakovo zamuckivanje, prenemaganje, listanje dokumeneta...pripisali voditelju emisije. „Jedan naš kolega se dobro pripremio za razgovor sa gostom i da vidite kako izgleda pripremljen novinar“,  kazali su beogradski voditelji  najavljujući prilog sa „Hayata“.

„To si trebao pre emisije da isčitavaš kolega, a ne tu pred gostom“, odnosno „ako si ozbiljan novinar, onda se pripremi da gosta suočiš sa činjenicama“, poručili su, gušeći se od smijeha, voditelji „Razgibavanja“ bosanskom „kolegi“.

Narednog jutra voditeljima se javio jedan gledatelj koji ih je informirao da je onaj koga su oni nazvali „kolegom“ i nadmeno ga podučavali novinarstvu, zapravo bio ministar policije Ramo Isak, a da je novinar Avdo Avdić onaj drugi u studiju.

Umjesto da se izvinu i pospu kofom pepela, Jovanović i Stepanović su hladno konstatovali da je još gore što je „takav čovjek ministar“ i nastavili uveseljavati publiku Nove Tv.

Ako to uopće ima smisla i svrhe, trebalo bi (pre)poručivati  dvojici humorista da su u ovom slučaju oni bili ti koji nisu ni ozbiljni, ni novinari, niti se „pripremaju prije emisije“.

(SB)

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...