VUČIĆ PRIHVATIO DODIKOVU IDEJU: Sabor srpskog naroda nakon usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Dodik je Vučića informisao o svojoj posjeti Ruskoj Federaciji i njenim rezultatima.

  • Vijesti

  • 28. Apr. 2024  28. Apr. 2024

  • 11

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsjednikom bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Miloradom Dodikom o aktuelnim pitanjima iz regiona, prenosi Anadolija.

“Predsjednik Vučić je posebno izvijestio Milorada Dodika o aktivnostima Republike Srbije i njene delegacije u UN-u povodom prijedloga Njemačke i drugih velikih sila da se usvoji Rezolucija o Srebrenici (Rezolucije o počinjenom genocidu u Srebrenici, op.a.). Predsjednik Vučić je istakao da je situacija po srpski narod veoma teška i složena, te da je sasvim jasno da će velike zapadne zemlje pokušati da izglasaju pomenutu rezoluciju, gotovo po svaku cijenu“, saopšteno je iz Vučićevog Kabineta.

Dodaje se da je Vučić je obavijestio Dodika da je Republika Srbija uložila maksimalne napore da zaštiti, ”ne samo vitalne interese srpskog naroda, već i istinu i međunarodno pravo”.

Dodik je Vučića informisao o svojoj posjeti Ruskoj Federaciji i njenim rezultatima.

Navodi se da je Dodik zatražio od Vučića da Sabor srpskog naroda, Srbije i RS-a bude održan odmah po “usvajanju Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a” jer, kako se navodi  u saopštenju, “srpski narod mora da pružiti snažan odgovor na najteže moralne, pravne i političke diskvalifikacije koje su protiv njega pripremljene”.

Istaknuto je da je Vučić prihvatio ideju Dodika, te će datum održavanja Sabora srpskog naroda biti određen neposredno po završetku Generalne skupštine UN-a i glasanja o rezoluciji.

„O svim ekonomskim projektima i drugim vidovima saradnje, predsjednici Vučić i Dodik razgovarat će 1. maja u Beogradu“, dodaje se u saopštenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...