ODLAZAK LEGENDE: Umro slavni američki sportista, žene su ludjele za njim... (FOTO)

Ostao je upamćen kao jedan od igrača koji su pomogli Walteru Paytonu da dođe do brojke od 1,800 pretrčanih jardi u sezoni 1977.

  • Šareni svijet

  • 09. Maj 2024  

  • 0

Robert Avellini, nekadašnji kvoterbek Chicago Bearsa i zvijezda NFL šampionata, preminuo je u 70. godini nakon teške bolesti.

Ime Roberta Boba Avellinija nije pretjerano poznato van teritorije Sjedinjenih Američkih Država, ali ga svi oni koji prate američki fudbal znaju kao ikonu Chicago Bearsa.

Avellini je punih deset sezona, od 1975. do 1984. godine, nakon čega je igrao za New York Jetse i Dallas Cowboyse.

Ostao je upamćen kao jedan od igrača koji su pomogli Walteru Paytonu da dođe do brojke od 1,800 pretrčanih jardi u sezoni 1977.

Iako poslije toga nije imao veliku ulogu na samom terenu, Avellini je van terena stekao status vjerovatno najvoljenijeg člana te generacije, a posebno je bio popularan kod pripadnica ljepšeg spola.

Po završetku karijere Avellini je imao dosta problema sa zakonom, pa je u više navrata hapšen zbog vožnje u pijanom stanju.

Posljednjih godina borio se sa kancerom.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...