ZBOG OVOGA JE DODIK DANAS POLUDIO: RS-u stopirani projekti vrijedni 1,2 milijarde KM - "EU je saglasna sa SAD-om..."

(...) o svim strateškim pitanjima.

  • Politika

  • 09. Maj 2024  09. Maj 2024

  • 1

"Postupci Dodika nisu put dalje. Dovođenje u pitanje ustavnopravnog poretka BiH je crvena linija i naravno da uvijek uslijede reakcije, tako da dva važna projekta u Republici Srpskoj su stopirana da pokažemo da to ne može tako".

Ovo je u intervjuu za portal Klix izjavio je ambasador EU u BiH Johan Satler.

"Dakle, jasno je da su rukovodstvo RS-a i predsjednik Dodik odgovorni za aktuelnu eskalaciju krize u Bosni i Hercegovini", ustvrdio je Satler.

Što se odnosa prema Dodiku tiče, Satler tvrdi da EU ima usaglašene stavove sa SAD-om.

"Mislim da smo jedinstveni u stavovima sa SAD-om. Govore da smo mi preblagi i prečesto se govori da moramo biti malo oštriji. Evo ova dva stopirana projekta u Republici Srpskoj su 1,2 milijarde KM u vrijednosti i to nije zanemarivo. Što se tiče ostalih stvari nama treba saglasnost svih 27 članica", kazao je.

Navodi da je "EU saglasna sa SAD-om o svim strateškim pitanjima".

"Evropska unija kontinuirano pruža podršku uredu visokog predstavnika i visokom predstavniku Kristijanu Šmitu u njegovom mandatu. Nemojte zaboraviti da polovina budžeta OHR-a dolaze iz EU", kazao je Satler.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...