ADRIJAN VUKSANOVIĆ ODGOVORIO VOJVODI ANDRIJI: "Za mene je Ante Pavelić zločinac, a za vas Mandiću su Karadžić i Mladić..." (VIDEO)

Mandić pokušao okrenuti priču od Srebrenice pominjujući navodne komunističke zločine iz 1945. godine u Sloveniji

  • Regija

  • 09. Maj 2024  09. Maj 2024

  • 0

Adrijan Vuksanović iz Hrvatske građanske inicijative (HGI), burno je reagovao nakon istupa predsjednika Skupštine Crne Gore, inače četničkog vojvode Andrije Mandića.

Vuksanović kaže da je očekivao da Mandić tokom priče o Srebrenici pomene i Jasenovac.

''I to je najveća sramota hrvatskog naroda. I to je razlika, jer je za mene Pavelić zločinac, a za Vas, gospodine Mandiću su Karadžić i Mladić heroji'', rekao je Vuksanović i dodao da će se u skladu s tim donijeti rezolucija i ako ta tema dođe na dnveni red.

''Nema Srbina koji je ponosan zbog onih koji su ubijali zarobljenike u Srebrenici'', na to je rekao Mandić, ali je naveo i da se vode rasprave o tome ko je izdao naredbe za ubijanje u Srebrenici.

''Mislim da su ratni zločinci treba da odgovaraju, žao mi nje što nisu odgovarali oni koji su ubijali 1945. godine po Sloveniji'', dodao je Mandić.

Amer Smailović je rekao da izjava o tome da su u Srebrenici ubijani zarobljenici, predstavlja negiranje genocida. 

''Osuđujem zločin, posebno ako je među ubijenima bilo žena i djece. Ja sam, znate bio i u Bratuncu, gdje su ubijani i žene i djeca'', rekao je Mandić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...