DVIJE PORODICE UDRUŽILE SNAGE: Bosna i Hercegovina dobila novu vrhunsku tvornicu, na čelu kompanije su...

Kompanije porodica susrele su se na sajmu građevine u Münchenu 2011. godine.

  • Ekonomija

  • 10. Maj 2024  

  • 0

U industrijskoj zoni u Knešpolju kod Širokoga Brijega u četvrtak je svečano u pogon puštena tvornica KS Aluminium.

Riječ je o modernoj, visokotehnološkoj evropskoj kompaniji čija je temeljna djelatnost usredotočena na proizvodnju aluminijskih i PVC vrata i prozora, profila i drugih proizvoda od aluminija i PVC-a te projektiranje aluminijskih sistema, površinsku zaštitu aluminija te mašinsku obradu aluminija i PVC-a.

Vlasnici firme su Kneer-Südfenster i Soldo Metali (50-50 posto).

Kompanije porodica Kneer i Soldo susrele su se na sajmu građevine u Münchenu 2011. godine. Te godine firma Soldo Metali postala je novi dobavljač aluminijskih profila za Kneer Grupu, a 2015. godine osnovali su zajedničku firmu KS Tueren koja pripada 50 posto porodičnoj firmi Kneer i 50 posto porodičnoj firmi Soldo Metali.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...