U TUŽILAŠTVU KANTONA SARAJEVO ISPITANA PETORKA OSUMNJIČENA ZA OTMICU: Vraćeni su u...

(...) prostorije za zadržavanje uhapšenih osoba.

  • Hronika

  • 10. Maj 2024  10. Maj 2024

  • 0

Petero državljana Ukrajine, četiri muškarca i jedna žena, a koji se sumnjiče za otmicu džaljanina Sirije na Ilidži, nakon kriminalističke obrade u MUP-u Kantona Sarajevo, predati su u nadležnost sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.

Nakon što su ispitani od postupajućih tužilaca, vraćeni su u prostorije za zadržavanje uhapšenih osoba. U narednim satima bit će donesena odluka o eventualnom prijedlogu za pritvor.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo jutros je objavila detalje slučaja, koji je uznemirio građane, budući da je veći broj policijskih patrola jučer od popodnevnih sati, pa do kasnih sati sinoć, na području Ilidže tragao za osumnjičenima. 

Prema zvaničnoj informaciji MUP-a KS, zbog sumnje da su oteli državljanina Sirije A. E. A. i držali ga zatočenog u jednom objektu, uhapšeni su: Y. L. (2005), Y. H. (2003), O. I. (1985), D. D. (2004) i A. M. (2005), svi iz Ukrajine. Oni su Sirijca oteli na kružnom toku u Pejtonu, ubacili ga u kombi kojim su se zaputili u pravcu Blažuja. 

Operativnim radom, policija je pronašli kombi ford, u samouslužnoj autopraonici u ulici Plandište, kao i muškarca D. D., koji je uhapšen. Nedugo potom, pokušali su zaustaviti škodu, u kojoj su se nalazile osobe od interesa, koje su odbile policijsko naređenje da se zaustave i nastavile bježati prema Vrelu Bosne.

Na tom lokalitetu ostavili su vozilo i nastavili dalji bijeg pješke, navedeno je u policijskom saopćenju. U međuvremenu, policija je pronašla objekat u kojem je bio zatočen Sirijac, koji je u pratnji policije prebačen u KCUS, gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede. Prilikom pretresa, navodi se, pronađeno je i vatreno oružje - pištolj. 

Iz MUP-a su naveli da se pod nadzorom Tužilaštva provode dalje istražne radnje s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja svih okolnosti ovog događaja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...