KAŽU DA JE HRABAR: Srbija se zahvalila Branislavu Borenoviću zato što nije podržao prijem Kosova...

(...) u Vijeće Evrope.

  • Mini market

  • 10. Maj 2024  10. Maj 2024

  • 0

Delegacija Srbije u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope uputila je zahvalnicu predsjedniku PDP-a i članu delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope Branislavu Borenoviću zbog, kako navode, podrške i hrabrosti koju je iskazao prilikom nedavnog glasanja za prijem Kosova u Vijeća Evrope.

U pismu koje potpisuje šef Stalne delegacije Skupštine Srbije pri Vijeću Evrope, Biljana Pantić-Pilja, piše da je pored vrijednosti na kojima se temelji Vijeća Evrope, demokratije, vladavine prava i poštovanja ljudskih prava, te očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta zemalja članica, podjednako značajno i očuvanje ličnog integriteta svih koji predstavljaju svoju zemlju i građane u ovoj instituciji. 

"Naši stavovi i nastupi takođe nose lični pečat svakoga od nas i onoga za šta se dosljedno zalažemo u svom radu, svojoj zemlji, ali i na međunarodnom planu. Stoga mi dozvolite da još jednom izrazim zahvalnost za dosljednost i principijelnost u Vašem iskazanom stavu, ali i na prijateljstvu i podršci koja je od izuzetnog značaja za moju zemlju u ovim izazovnim trenucima", navodi se u pismu. 

Ona vjeruje da će u narednom periodu "zajedno nastaviti bezrezervno zalaganje za temeljne principe međunarodnog prava i poretka, kao i vrijednosti organizacije i zastave pod kojom bi svi trebali složno da stoje i ubuduće".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...