Evropa
JOŠ IM JE SAMO ON FALIO: Švicarska protjeruje serijskog lopova iz Bosne i Hercegovine
Prije 17 min0
(...) koji baš i nije toliko zahtjevan.
Gastro
10. Maj 2024 10. Maj 2024
0
Sastojci:
280 g šećera
kesica vanilin-šećera
80 ml vode
200 g margarina/putera
kašičica mljevenog cimeta
200 g mlijeka u prahu
70 g kakao praha
150 g mljevenog keksa
Za posipanje:
kašičica kakao praha
1/3 kašičice cimeta
Priprema:
1. U šerpicu staviti šećer, vanilin-šećer i vodu. Staviti da se kuha. Od momenta vrenja, kuhati 3-4 minuta na nižoj temperaturi uz povremeno miješanje (šećer treba da se otopi).
2. Skloniti sa ringle, pa dodati mljeveni cimet i margarin/maslac isjeckan na manje komade. Miješati dok se svi sastojci ne sjedine. U činiji izmiješati kakao prah i mlijeko u prahu, pa sjediniti sa prethodno napravljenom smjesom.
3. Ostaviti da se hladne (desetak minuta), pa dodati mljeveni keks i izmiješati.
4. Posudu okvirnih dimenzija 20×15 cm obložiti papirom za pečenje, sipati smjesu, lijepo poravnati i staviti u frižider na nekoliko sati. Posuti mješavinom kakao praha i cimeta. Isjeći kocke i poslužiti.
Prijatno!:)
Evropa
JOŠ IM JE SAMO ON FALIO: Švicarska protjeruje serijskog lopova iz Bosne i Hercegovine
Prije 17 min0
Estrada
NA MUZIČKOJ SCENI JE VIŠE OD PET DECENIJA: A Neda Ukraden sebi ne može oprostiti...
Prije 31 min0
Regija
PLENKOVIĆ ODGOVORIO NA "SIGURNOSNO" PITANJE: "Pancirku? Non stop nosim, zato misle da sam bucmastiji. Šalim se..."
Prije 34 min0
Ekonomija
SASTANAK NIHADA UKA I MINISTARA U VLADI KS SA UDRUŽENJIMA POSLODAVACA: "Nailazimo na..."
Prije 44 min0
Gastro
POZNATI KUHAR OTRKIVA RECEPT ZA NAJBOLJI PIRE KROMPIR: Pravimo ga u pogrešnoj tekućini
19. Maj 20240
Gastro
AKO NEMATE INSPIRACIJU ZA PRIPREMU PILEĆEG FILEA: Napravita ga na ovaj, azijski način
18. Maj 20240
Gastro
ZA ČISTU PETICU: Na brzinu napravite focacciu s maslinama i paradajzom i iznenadite ukućane… (VIDEO)
Prije 14h0
Gastro
TESTIRAJTE NA PUTERU: Trebate li drugačije namjestiti temperaturu frižidera kad krenu topliji dani?
Prije 58 min0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.