CIMET KOCKE, UKUSAN I BRZ DESERT: Pokušajte ih napraviti još ovog vikenda po receptu...

(...) koji baš i nije toliko zahtjevan.

  • Gastro

  • 10. Maj 2024  10. Maj 2024

  • 0

Sastojci:

280 g šećera

kesica vanilin-šećera

80 ml vode

200 g margarina/putera

kašičica mljevenog cimeta

200 g mlijeka u prahu

70 g kakao praha

150 g mljevenog keksa

Za posipanje:

kašičica kakao praha

1/3 kašičice cimeta

Priprema:

1. U šerpicu staviti šećer, vanilin-šećer i vodu. Staviti da se kuha. Od momenta vrenja, kuhati 3-4 minuta na nižoj temperaturi uz povremeno miješanje (šećer treba da se otopi).

2. Skloniti sa ringle, pa dodati mljeveni cimet i margarin/maslac isjeckan na manje komade. Miješati dok se svi sastojci ne sjedine. U činiji izmiješati kakao prah i mlijeko u prahu, pa sjediniti sa prethodno napravljenom smjesom.

3. Ostaviti da se hladne (desetak minuta), pa dodati mljeveni keks i izmiješati.

4. Posudu okvirnih dimenzija 20×15 cm obložiti papirom za pečenje, sipati smjesu, lijepo poravnati i staviti u frižider na nekoliko sati. Posuti mješavinom kakao praha i cimeta. Isjeći kocke i poslužiti. 

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...