KAZAZ PROTIV KAZAZA: Je li Radončić "principijelni političar" ili "mafijaški medijski reketaš"!?

Enver Kazaz, profesor Filozofskog fakulteta u Sarajevu i politički analitičar smatra kako potez Fahrudina Radončića, da podnese ostavku s pozicije ministra sigurnosti BiH, djeluje sasvim principijelno, mada je Radončić, ustvari, mafijaški, medijski rekataš koji ima za cilj da "ovlada novčanim resursima, ekonomskim i prirodnim resursima na teritoriju gdje vladaju Bošnjaci".

  • Mini market

  • 06. Jun. 2020  06. Jun. 2020

  • 1

Enver Kazaz, profesor Filozofskog fakulteta u Sarajevu i politički analitičar smatra kako potez Fahrudina Radončića, da podnese ostavku s pozicije ministra sigurnosti BiH, djeluje sasvim principijelno.

- Može se reći da je Radončić prvi političar koji je u koaliciji sa SDA, današnjim svojim obrazloženjem razobličio politiku koju Bakir Izetbegović već desetljećima provodi u BiH a pod plaštom svog tobožnjeg odnosa prema Bošnjacima ili zabrinutosti za Bošnjake. A provodi se kriminogena, nepotistička, korupcionaška politika pa je veliko pitanje da li je SBB uopće trebao ulaziti u koaliciju sa SDA imajući u vidu dvodecenijsko iskustvo rada SDA – kazao je Kazaz.

Profesor je ocijenio i da afera "Respiratori" nije afera vezana samo za državni nivo nego je strukturna.

- To je sistemska afera koja razobličava kriminogeni sistem kojim upravlja SDA, od općinskog do državnog nivoa. Zato bi principijelna politika bila protiv takvog sistema i pokušaj da se vratimo u okvire prava, građanskih sloboda i okvire potpune demokratije. Ostaje da se vidi hoće li gospodin Radončić raskinuti koaliciju i na tim razinama vlasti, kantonalnim i općinskim. Mislim da sadašnji potez da raskine koaliciju na državnom nivou, ma koliko bio dobar, nije ipak i dovoljan uvjet da se krene u borbu sa onom hobotnicom koja se kapilarno proširila po društvu a čije žrtva je bio i sam gospodin Radončić - kazao je Kazaz, u nedavnom ratgovoru za Dnvni avaz.

Nasuprot tom stavu, stoji stav da je “Radončić mafijaški medijski reketaš”! Tu je kvalifikaciju također izrekao profesorr Enever Kazaz, koji danas Radončića okiva u zvijezde. 

“Radončić, ustvari, ima za cilj da ovlada novčanim resursima, ekonomskim i prirodnim resursima na teritoriju gdje vladaju Bošnjaci. Taj bošnjački Berlusconi će vrlo lako se dogovori sa srpskim klerofašizma kojeg danas predstavlja lažni socijaldemokrata Dodik, a kao od šale će da se dogovori sa kriminaliziranim Čovićem. Jednostavno govoreći, Bosna ima šansu da je spasi mafija koja je do ovog i dovela, i pritom ćemo mi biti svi u vlasništvu političke mafije na vlasti", riječi su također profesora Kazaza.

Kojem Kazazu treba vjerovati!?

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...