HOĆE LI HRVATSKI HOTELIJERI SPUSTITI CIJENE ZA SEZONU: U Dalmaciji puno gora situacija nego na Kvarneru

Hoće li hrvatski hotelijeri spustiti cijene za sezonu:

  • Regija

  • 06. Jun. 2020  

  • 0

Opatijska šetnica uz more i terase gotovo su puste. Hrvatski konkurenti zbog korona krize nude velike turističke popuste, prenosi Dnevnik.hr.

"S obzirom na to da čujem da su druge zemlje znatno spustile svoje cijene, mislim da bi i mi trebali isto tim putem krenuti", kaže Zagrepčanka Andrea.

Ne slažu se s tim kvarnerski hotelijeri.

"Nismo baš pristalice nekih velikih popusta jer mislim da u ovom trenutku trčanje za gostom neće baš puno toga donijeti", smatra Goran Fabris, predsjednik Uprave hotelske tvrtke u Crikvenici.

Od 32 opatijska hotela, trenutačno je njih 14 otvoreno. Ostali će se otvarati prema potrebi. U turističkoj zajednici grada Opatije planiraju iznenađenje za sve svoje goste, a nisu jedini na Kvarneru.

"Unutar destinacije je dogovor svih dionika da se ne ide sa spuštanjem cijena, nego da se za određenu cijenu koja već je daju određene akcije, odnosno popusti", otkrio je direktor Turističke zajednice grada Mali Lošinj Dalibor Cvitković.

U posezoni Lošinjani gostima koji borave sedam i više dana poklanjaju trajektne karte. Privatni iznajmljivači također ne razmišljaju o smanjenju cijena.

"Cijene su korigirane negdje do 10-15 posto, s time da je tek počeo buking i naravno da će se cijene korigirati ovisno o ponudi i potražnji", kaže savjetnik za porodični turizam Nedo Pinezić.

U Dalmacija puno gora situacija

Kvarner je auto-destinacija koja je blizu emitivnih tržišta. Južnije u Dalmaciji situacija je puno gora. U vodički hotel s 440 soba u ponedjeljak stižu prvi gosti u tri sobe.

"Država mora biti malo fleksibilnija što se tiče potpora za ljude koji rade jer uvjet je da ne smijemo biti blokirani a mi smo blokirani jer nemamo prihod to je prva stvar a druga stvar je da moramo dobiti nekakvu injekciju likvidnih sredstava", rekao je Domagoj Grgić, direktor hotela u Vodicama.

Likvidna sredstva trebali bi dobiti od turista. Hoće li ih hrvatske cijene ove godine odbiti od odmora vidjet će se za manje od mjesec dana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...