POTEZ ZA POHVALU: Maturanti se odrekli haljina i odijela da skupe novac dječaku koji mora na operaciju

Njima su se pridružili i profesori, koji će rade volje, baš kao i učenici, nositi majice na maturskoj večeri.

  • Regija

  • 06. Jun. 2020  

  • 0

Maturanti Tehničke škole u Pirotu zbog epidemije korona virusa dugo nisu znali hoće li imati to specijalno veče namijenjeno proslavi njihove mature. Ipak, čim su saznali da će njihovo matursko veče biti održano, jednoglasno su donijeli odluku – da svečana odijela, kravate i elegantne haljine zamijene majicama, a sve kako bi pomogli dječaku Čedi Tošiću (13) iz Pirota koji boluje od cerebralne paralize i koji treba da se operiše ovog mjeseca u bolnici u Ćupriji, prenosi SrpskaInfo.

"Poslije sastanka parlamenta u školi, dogovorili smo se da oragnizujemo humanitarnu akciju za našeg drugara Čedu. Umjesto u haljinama i odijelima, odlučili smo da proslavimo matursko veče u majicama. Novac koji budemo prikupili ići će za Čedu. Sada tražimo sponzore koji će obezbijediti te majice za 250 maturanata, koliko nas je u školi", kaže Dragana Tašković za Telegraf.rs.

Ova maturantkinja ističe da će djevojčice nositi bijele, a dječaci crne majice. Njihova ideja je da sa prednje strane majice stoji natpis “Budi i ti nečiji razlog za osmijeh – dok bi se na poleđini nalazilo nešto što je specifično za svaki razred ovih humanih četvrtaka.

"Mislimo da nije potrebno da budemo u haljinama ili odijelima da bismo se lijepo proveli. Tog dana treba da budemo zajedno, da se družimo, a to možemo i u majicama", kaže ona.

Njima su se pridružili i profesori, koji će rade volje, baš kao i učenici, nositi majice na maturskoj večeri.

Maturanti Tehničke škole već su stupili u kontakt i sa Čedinom majkom Ljiljanom, a sada ostaje samo da se neko javi i pomogne ovim mladim ljudima u namjeri da svojim humanim akcijama promijene dio svijeta oko sebe.
Rođen sa cerebralnom paralizom

Podsjetimo, predivni dječak Čeda uvijek je nasmijan, veseo, optimističan i s razlogom omiljen među drugarima. Rođen je sa celebralnom paralizom, ali ga snaga da hoda i bude odličan đak u školi nikada nisu napuštali.

Inače, iako do treće godine nije mogao ni da puzi, Čeda je sa devet godina vozio bicikl i igrao fudbal, i to poslije dvije operacije koje su obavili ruski ljekari u Ćupriji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...