TRGOVAČKI LANAC SE ŠIRI: Lidl stiže u Sjevernu Makedoniju

Da će Lidl uskoro biti na tržištu Sjeverne Makedonije, svjedoči i stvorena Facebook stranica koju je kompanija pokrenula ovog proljeća.

  • Ekonomija

  • 06. Jun. 2020  

  • 0

Njemački trgovački lanac Lidl zainteresovan je za ulazak na tržište Sjeverne Makedonije, piše InStore Skopje.

Navodi se da je njemački diskonter već sproveo radnu obuku na navedenom tržištu i stigao je u završnu fazu. Zvanična potvrda dolaska iz Njemačke u Sjevernu Makedoniju nije stigla ali informacije nisu demantovane.

“Trenutno smo usmjereni na širenje svoje trgovačke mreže na Estoniju i Latviju“, napisali su.

Trgovački lanac u regiji trenutno djeluje na područjima Slovenije i Hrvatske (od 2006.), a prošle godine ušao je i u Srbiju, pa ne čudi da postoji zanimanje za Sjevernu Makedoniju.

Da će Lidl uskoro biti na tržištu Sjeverne Makedonije, svjedoči i stvorena Facebook stranica koju je kompanija pokrenula ovog proljeća.

Takođe su pokrenuli nagradnu igru ​​u kojoj će sljedbenik Facebooka koji postigne najtačniji datum otvaranja prve trgovine u zemlji dobiti pravo na vaučer za besplatnu kupovinu u vrijednosti od 100 evra.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...