MOURINHO NAKON KATASTROFALNOG SUĐENJA OTVORIO DUŠU: "Nogomet ide u pogrešnom smijeru. Oni koji nisu dovoljno dobri da budu na terenu..."

Trener Tottenhama Jose Mourinho smatra da nogomet u Engleskoj ide u pogrešnom smjeru, a za to krivi VAR tehnologiju, objavili su britanski mediji.

  • Sport

  • 03. Jul. 2020  03. Jul. 2020

  • 0

- Više se ne žalim na sudiju na terenu, jer on više i nije sudija. Sudija mora biti ona osoba koja je na terenu, a ovi u VAR sobi trebaju mu biti samo podrška. No, to više nije tako, jer sada je sudija tamo neka osoba koja sjedi u uredu. Ne možemo očekivati od sudija koji nisu dovoljno dobri da bi bili na terenu da rade dobar posao u VAR sobi. Mislim da idemo u smjeru koji je loš za nogomet, kazao je Mourinho nakon poraza 1-3 od Sheffield Uniteda u četvrtak na Brammal Laneu.

Sheffield United je poveo golom Bergea u 31. minuti, a samo dvije minute kasnije napadač Tottenhama Harry Kane je pogodio za 1-1.

No, nakon dojave iz VAR sobe sudija je poništio gol, jer je u akciji koja je rezultirala pogotkom Lucasa Mouru lopta okrznula po ruci, ali to ni na koji način nije pomoglo Kaneu da postigne pogodak

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...