HRVATSKI MEDIJI NAJAVLJUJU SENZACIJU: Zdravko Mamić na klupu Dinama dovodi poznato ime...

Iako je prije dva dana imenovao Zorana Mamića za novog trenera, jasno je da je Dinamo Zagreb još u potrazi za trajnim rješenjem na ovoj poziciji.

  • Sport

  • 09. Jul. 2020  09. Jul. 2020

  • 0

Podsjetimo, Mamić je imenovan za trenera nakon što je Igor Jovičević dobio otkaz poslije samo sedam mečeva na klupi. Brat prvog čovjeka tima Zdravka Mamića vjerovatno će se zadržati na klupi samo do kraja sezone, a onda bi klub trebao preuzeti neki, kako su najavili iz kluba, trenerski teškaš.

Kako prenosi "Jutarnji list", to će biti Slovenac Matjaž Kek. On je ostavio veliki trag u HNL-u, jer je s Rijekom osvojio naslov prvaka prije tri godine. Trenutno je selektor Slovenije, a s Nogometnim savezom ove zemlje ima ugovor još dvije godine.

Spomenuti izvor prenosi da je Kek, praktično, pred vratima Maksimira i da ga od potpisa za Dinamo dijeli još razgovor s čelnicima Saveza Slovenije.

Kek bi u Dinamu imao zadatak da nastavi tamo gdje je Nenad Bjelica stao. Dakle, rezultatski imperativ bio bi ponovno učestvovanje u Ligi prvaka, ali osim toga, i "stvaranje" te guranje mladih igrača, kao što je to u Dinamu i do sada bio slučaj.

Inače, klub iz Zagreba je, bez obzira na nešto lošiji finiš sezone, osvojio novu titulu prvaka Hrvatske - četrnaestu u posljednjih 15 godina.

Zanimljivo, Kek je bio jedini trener koji je tokom prethodnih 15 sezona uspio prekinuti dominaciju "Modrih".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...