BOLAN DAN ZA ERDOGANA: Predsjednik Turske se povodom godišnjice genocida u Srebrenici obraća...

Ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini Haldun Koc izjavio je da će se predsjednik te zemlje Recep Tayyip Erdogan obratiti videoporukom učesnicima obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Svijet

  • 09. Jul. 2020  09. Jul. 2020

  • 0

Ambasador Koc kazao je za Anadolu Agency da je genocid u Srebrenici bio najveća tragedija koja se u Evropi dogodila nakon Drugog svjetskog rata, u kojoj je ubijeno više od osam hiljada bošnjačkih civila.

Ističući kako taj genocid niti jedna savjest ne može prihvatiti, Koc je kazao da će obolježavanje 25. godišnjice genocida 11. jula biti s ograničenim učešćem ljudi zbog pandemije Covida-19.

Koc je naveo da se turski predsjednik Erdogan tokom prošlogodišnje posjete Bosni i Hercegovini sastao sa preživjelim žrtvama genocida u Srebrenici.

“Predsjednik Erdogan poslao je ove godine videoporuku. Njegovu poruku ćemo vidjeti 11. jula u Memorijalnom centru u Potočarima“, kazao je Koc.

Ističući da se srebrenička ljudska drama ne smije zaboraviti, Koc je naveo da se iz nje trebaju naučiti lekcije.

“U budućnost trebamo gledati s nadom. Stabilnost, jedinstvo i cjelovitost Bosne i Hercegovine su prioritetno važni za Balkan. Politička stabilnost i ekonomski razvoj su glavne teme naša postratna politike“, kazao je Koc.

Naglasivši da je Turska uvijek bila najiskreniji prijatelj Bosne i Hercegovine, ambasador Koc kazao je da su aktivne i efikasne turske institucije uvijek doprinosile ekonomskom razvoju BiH.

On je kazao da je Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) podržala aktivnosti obnove krova fabrike akumulatora u Srebrenici.

Ambasador Koc najavio je da će on i predstavnici turskih institucija u BiH aktivno učestvovati i na predstojećem obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...