USVOJENA INICIJATIVA ODBORNIKA DNS-a: Na Palama se gradi spomenik Dražinim četnicima

Odbornik Demokratskog narodnog saveza (DNS) u Skupštini opštine Pale Marko Kubatlija uputio je na današnjoj sjednici “inicijativu za gradnju spomen-obilježja poginulim i umrlim pripadnicima Jugoslavenske vojske u otadžbini Aprilskog rata 1941. godine i četničkih jedinica sa Sarajevsko-romanijske regije”.

  • Mini market

  • 14. Jul. 2020  14. Jul. 2020

  • 3

Odbornici Skupštine opštine Pale usvojili su ovu inicijativu.

- Jugoslavenska vojska u otadžbini i sve četničke jedinice bile su opredijeljene za antifašističku borbu i oslobođenje svih jugoslavenskih naroda na prostoru porobljene Kraljevine Jugoslavije - poručio je Kubatlija u obrazloženju inicijative i dodao:

- Ova nesebična borba plaćena je životima desetina hiljada pripadnika ovog pokreta, među kojima je bilo i više od 400 ljudi sa Pala i susjednih mjesta poput: Prače, Hreše, Vučje Luke, Trebevića - rekao je Kubatlija.

Kubatlija kaže da gradnjom spomenika svim poginulim pripadnicima JVuO u Opštinskom odboru DNS-a žele da odaju priznanje i učesnicima Ravnogorskog pokreta sa Pala i susjednih opština i da konačno isprave višedecenijsku historijsku nepravdu.

Podizanje spomen-obilježja pripadnicima pokreta ratnog zločinca nastavak je rehabilitacije zločinačke ideologije Ravnogorskog četničkog pokreta.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...