MIRZA ČELIK PODIJELIO SVOJE ISKUSTVO SA KORONAVIRUSOM: "To iscrpi organizam, smršao sam čak..."

Mirza Čelik, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, prebolovao je koronavirus. I dok su neke njegove kolege prošli bez većih posljedica, on za Radiosarajevo.ba otkriva da COVID-19 i nije tako bezazlen i da je čak izgubio devet kilograma za skoro dvije sedmice.

  • Mini market

  • 14. Jul. 2020  14. Jul. 2020

  • 0

"Nisam uopće znao da će mi se desiti ta vrsta bolesti. Znali smo da će nas snaći prije ili kasnije, ali meni se desilo da sam imao temperaturu povišenu 13 dana. S 52 ćepića Voltarena sam snižavao temperaturu. To iscrpi organizam, osjećate se malaksalo, a temperatura se stalno vraća. Trajala je i po šest sati. Bilo je dana da samo jedan sat nemam temperaturu. Javlja se kašaljbolovi u plućima i slično. Bilo je nezgodno, smršao sam čak devet kilograma", rekao je Mirza Čelik za Radiosarajevo.ba.

 Posebno je bilo stresno za, kako kaže, njegovu porodicu, ali su negativni svi bili u porodici, bliži saradnici i širi članovi familije.

"Nedavno sam se testirao dva puta i oba testa su negativna. Dobio sam i otpusno pismo s KCUS-a da sam izliječen. Još uvijek imam blagu upalu pluća, ali ona ne može utjecati na moju okolinu. Zakazali smo sjedinicu Skupštine Kantona Sarajevo i nastavljam dalje s radom. Ne smijem dopustiti da građani ispaštaju. Moji zamjenici su odradili odličan posao. Život u Kantonu Sarajevu nije stao", istakao je Čelik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...