NAUČNICI WHO-a ZAVRŠILI ISTRAGU U KINI: "Postoje praznine u epidemiološkom pejzažu"

Izvršni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za vanredne situacije Mike Ryan ukazao je da postoje "praznine u epidemiološkom pejzažu".

  • Društvo

  • 04. Avg. 2020  04. Avg. 2020

  • 0

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) saopštila je da je tim koji istražuje porijeklo pandemije koronavirusa, završio misiju u Kini i poručila da se ta agencija Ujedinjenih naroda priprema da rasporedi veću grupu stručnjaka u oblast u kojoj se sumnja da se pojavila pandemija.

Generalni direktor WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus rekao je jučer u Ženevi da će međunarodni tim biti poslat u kineski grad Wuhan, u kojem se vjeruje da je pandemija izbila krajem prošle godine, prenosi AP.

On je dodao da su "projektne zadatke" osmislili WHO i Kina, ali nije precizirao kakvi su zadaci u pitanju.

Izvršni direktor WHO-a za vanredne situacije Mike Ryan ukazao je da postoje "praznine u epidemiološkom pejzažu" i poručio da će se izvršiti procjena odgovarajućih studija i prikupljenih podataka.

Ryan je rekao da pravi izazov predstavlja odlazak u prva žarišta kako bi se, onda, "sistematskim traženjem prvog signala" pronašao put do trenutka kada je prijeđena barijera između životinja i ljudi.

- Jednom kada razumijete gdje je barijera probijena, onda prelazite na studije na sistematičniji način sa životinjske strane - rekao je Ryan.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...