TRUMP SE USUĐUJE REĆI ŠTO DRUGI NE SMIJU: "Karantin ne sprečava buduće prenošenje koronavirusa, šteta ove metode veća je od njene koristi"

Američki predsjednik Donald Trump rekao je da karantinske mjere poduzete protiv nove vrste koronavirusa (Covid-19) ne sprečavaju rizik od budućih infekcija, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Svijet

  • 04. Avg. 2020  04. Avg. 2020

  • 1

Trump je na konferenciji za novinare u Bijeloj kući odgovarao na pitanja novinara o aktuelnim dešavanjima, prvenstveno o pandemiji koronavirusa.

Podsjetio je kako je epidemija koronavirusa i dalje vrlo aktivna u pojedinim dijelovima zemlja te pozvao građane da nastave biti oprezni.

"Svi Amerikanci trebali bi znati da karantin nije održiva metoda za postizanje željenog rezultata. Šteta ove metode veća je od njezine koristi", naveo je Trump.

Ističući kako je epidemija ponovo u uzlaznoj putanji u mnogim dijelovima svijeta, Trump je rekao:

"Karantini ne sprečavaju buduće prenošenje Covida-19. Svrha ovih karantina bila je dobiti vrijeme za izgradnju kapaciteta, posebno bolnica protiv virusa, za učenje više o bolesti, za razvijanje vakcine i liječenje", rekao je Trump.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...