U GORAŽDANSKOM KANTONU RASTE BROJ ZARAŽENIH: Među njima i 8 nogometaša iz...

U posljednja 24 sata testirana su 52 uzorka sa područja BPK Goražde, a infekcija koronavirusa potvrđena je kod 15 osoba, što je najveći broj zaraženih u jednom danu od početka pandemije, potvrdila je dr. Medina Bičo, direktorica Zavoda za javno zdravstvo BPK Goražde.

  • Hronika

  • 05. Avg. 2020  05. Avg. 2020

  • 0

Od ovog broja, pet osoba je sa područja Ustikoline, a deset iz Goražda.

“Trenutno su na području BPK Goražde aktivna 73 slučaja zaraze koronavirusom, dok se od početka pandemije oporavilo 85 ljudi. U kućnoj izolaciji nalazi se 169 osoba”, ističe dr. Bičo.

Na Covid-19 su pozitivna i dva štićenika Doma za stara i iznemogla lica u Goraždu tako da će se tokom dana testirati svi štićenici, kao i uposlenici ove ustanove. U FK Kolina iz Ustikoline infekcija je potvrđena kod osam igrača te su svi upućeni u 14-dnevnu izolaciju. U Klinici Podhrastovi u Sarajevu nalazi se devet pacijenata iz Goražda, dok se jedna osoba nalazi na liječenju u izolacijskoj sobi u Kantonalnoj bolnici.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u BPK Goražde, Kantonalna vlada za danas je zakazala sastanke sa predstavnicima Kriznog štaba ovog kantona, Kantonalne inspekcije i Uprave policije radi pojačanog angažmana svih relevantnih subjekata za sprečavanje širenja zaraze i poduzimanje mjera, prenosi Klix.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...