U REPUBLICI SRPSKOJ KAO U SREDNJEM VIJEKU: Jedan grad obilježava krsnu slavu, KUM JE MILORAD DODIK!

Lomljenje slavskog kolača biće obavljeno u podne u zgradi Gradske uprave, a potom su planirane izjave za novinare i polaganje cvijeća na spomenik borcima poginulim u ratu.

  • Vijesti

  • 09. Avg. 2020  09. Avg. 2020

  • 5

Grad Bijeljina danas obilježava krsnu slavu - Svetog Pantelejmona, a kum je ove godine član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Tim povodom će u crkvi Svetog Pantelejmona u Ulici Stefana Dečanskog biti služena sveta liturgija, a potom će u Gradskom parku biti upriličeno svečano otkrivanje bista Ive Andrića, Nikole Tesle, Mihaila Pupina i Jovana Dučića.

Lomljenje slavskog kolača biće obavljeno u podne u zgradi Gradske uprave, a potom su planirane izjave za novinare i polaganje cvijeća na spomenik borcima poginulim u ratu.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je jučer Srni da je Bijeljina jedan od najvažnijih gradova Republike Srpske, izuzetno važan privredni centar, ne samo semberske regije, i građani Bijeljine zaslužuju da se grad brže i snažnije razvija.

"Prekompozicija vlasti u Bijeljini pokazala je kako za rješavanje problema vrijeme nije presudan faktor, već volja i sposobnost da se oni rješavaju, i mislim da smo u relativno kratkom roku pokazali kako se problemi mogu brže rješavati", dodao je Dodik.

Zbog mjera predostrožnosti i ograničenja broja prisutnih, iz Gradske uprave pozivaju medije da tokom lomljenja slavskog kolača budu prisutni samo snimatelji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...