KAKAV DEGENEK U UFC-u: „Crna zvijer“ nokautirala Rusa u drugoj rundi, postavio je novi rekord...

Derrick Lewis pobijedio je tehničkim nokautom Alekseja Oleinika na sinoć održanoj UFC gala večeri u Las Vegasu.

  • Sport

  • 09. Avg. 2020  09. Avg. 2020

  • 0

Tridesetpetogodišnja „Crna zvijer“ nokautirala je sedam godina starijeg Rusa u drugoj rundi glavne borbe u Las Vegasu. Postavio je Lewis rekord od najviše nokauta u teškoj kategoriji UFC-a – ima ih čak 11.

On je do 24. pobjede stigao tako što je agresivno krenuo i od samog početka pokušavao high kickovima. U drugoj rundi je u letu spojio desni kroše i uzdrmao ruskog veterana. Uslijedili su udarci u parteru, nekoliko njih jakih u glavu, pa je sudija prekinuo borbu.

"Odličan je osjećaj nakon što je on imao onu dobru polugu, bilo je to duboko i uopće nisam mogao disati, ali sam sve uspio preživjeti", poručio je Lewis.

Do pobjede je došao i Chris Weidman (36) koji je nakon pet poraza u šest posljednjih borbi sudijskom odlukom slavio protiv Omarija Akhmedova (32), dok je Jana Kunitskaja (30) slavila protiv Julije Stolliarenko (27).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...