ORUČEVIĆ ODGOVORIO NIKŠIĆU: "Ostajem pri stavu da svojim djelovanjem u Mostaru idete naruku Čovićevom HDZ-u!"

Bivši gradonačelnik Mostara Safet Oručević odgovorio je čelniku SDP-a Nerminu Nikšiću na njegov tekst pod naslovom “Nema ništa ni mostarsko ni građansko u onome što deklarativno nude SDA i Safet Oručević“, koji je objavio naš portal. Odgovor Oručevića prenosimo u cijelosti.

  • Politika

  • 11. Avg. 2020  11. Avg. 2020

  • 1

- Dragi drugovi, razumijem da ste ljuti i da vas boli javno izgovorena riječ, pogotovo “teška“  kakvu sam izgovorio i kakvu izgovaram samo u teškim vremenima, pa ponekad i zažalim. Međutim, sve što sam rekao su činjenice. Svojim djelovanjem u Mostaru idete na ruku HDZ-u.

Kažete da se ne nudi ništa mostarsko, nije tačno. Nudi se mostarska lista kojom probosanske snage mogu dobiti mjesto gradonačelnika Mostara. Vaš stav ipak me ne iznenađuje, i ako sam se u nečemu prekombinovao to je onda činjenica da sam na trenutak pomislio da se odnos SDP-a prema Mostaru promijenio.

Da vas podsjetim, 1992. godine SDP je u Mostaru ostavio građane na cjedilu, a predsjednik GO SDP Nijaz Mehmedbašić nas je tada obavijestio da će SDP "zalediti" svoj rad.

Na prvim poslijeratnim izborima 1996. godine kada smo se grčevito borili za svaki glas da spriječimo dominaciju HDZ-a i kapitalizaciju projekta etničkog čišćenja Grada Mostara, SDP nije htio sa nama na zajedničku listu. Imao je svoju listu i izgubio je isto kao što je izgubio i HDZ, zahvaljujući našem jedinstvu i podršci dijaspore. Ono u čemu ste se Vi prekombinovali jeste činjenica da sam tri puta u Mostaru pobijedio HDZ na izborima. To je moj rezultat, a na vama ostaje da analizirate vaš rezultat u Mostaru.

Također, vjerujem da se sjećate da je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić bio premijer Federcije BiH zahvaljujući koaliciji sa SDA. Toliko principima, a građani Mostara dobro znaju kome mogu vjerovati.

Bio sam i ostaću megafon Mostara.  Lično ne učestvujem u izborima, želja mi je da probosanske snage dođu do 18 ruku u Vijeću i da izaberu gradonačelnika ili gradonačelnicu iz svojih redova.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...