PAMTIT ĆE TAJ DAN DOK JE ŽIVA: Austrijski sud kaznio Njemicu sa 10 hiljada eura zbog napuštanja izolacije...

Sud u Austriji novčano je kaznio ženu sa 10.800 eura zbog napuštanja karantina dok je bila zaražena koronavirusom.

  • Svijet

  • 14. Avg. 2020  14. Avg. 2020

  • 0

Regionalni sud u Tirolu utvrdio je da je 54-godišnja Njemica tri puta prekršila naredbu da ostane kod kuće, javio je AP.

Policajci koji su nadzirali ženu, kazali su da je išla u kupovinu u supermarket, šetala parkom i išla u bolnicu kako bi liječila povrijeđenu ruku.

Ona ima pravo da uloži žalbu na odluku, prenijela je Fena.

Austrija muku muči sa ponovnim kontinuiranim rastom broja novih slučajeva zaraze koronavirusom. Prema podacima Ministarstva zdravlja, u Austriji je u četvrtak prije podne u 24 sata zabilježeno 155 novozaraženih.

Povratnici iz Hrvatske

Trenutno od koron virusa aktivno boluje više od 1.500 osoba, od čega polovica u Beču, a stručnjaci tvrde da su crne brojke zasigurno znatno veće. Od početka pandemije krajem februara do četvrtka, u Austriji je zabilježeno skoro 22.600 oboljelih, od kojih je više od 20.300 ozdravilo i 725 umrlo.

Austrijski mediji u četvrtak su upozorili na problem turista koji se u zemlju vraćaju iz Hrvatske s odmora. "Kurier" u članku pod naslovom „Povratnici iz Hrvatske: I u Beču rastuća tendencija“ navodi kako niko trenutno ne zna koliko je od oko 1.500 aktivnih Covid-19 slučajeva „uvezeno“ iz Hrvatske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...