TRAGEDIJA U HRVATSKOJ: U stravičnoj nesreći poginuo muškarac iz Novog Travnika, iza njega je ostalo dvoje male djece…

Tragedija se dogodila na prijelazu bez rampe na kojem osim „andrijinog križa“ stoji i znak stop, a promet je reguliran svjetlosnom signalizacijom.

  • Hronika

  • 14. Avg. 2020  

  • 0

“Taman sam ručala i začula prasak. Istrčala sam na ulicu i vidjela užas. Prašina se digla, sve je bilo u nekoj sumaglici.

Voz je taman kočio nakon što je udario u kombi na pružnom prijelazu i prevrnuo ga. Dotrčala sam do kombija koji je bio okrenut na bok. Imao je razbijenu šajbu.

Unutra nikog nije bilo pa sam obilazila kombi i vidjela u krugu od 100 metara razbacani alat. I ubrzo je uslijedio šok. Ugledala sam tijelo mladića u 30-im godinama koji je preletio moj vrt i završio na kolniku. Zvala sam susjeda u pomoć.

Pipali smo mu puls, ali ništa…” ispričala je za Jutarnji list K.B., stanovnica Ulice Kate Mlinarić u Novom Zagrebu, koja je jučer oko 14.30 sati prva pristigla na mjesto užasa.

Putnički voz koji je prometovao u smjeru Karlovca naletio je na željezničkom prijelazu, koji dijeli naselja Botinec i Blato, na kombi kojeg je vozio 30-godišnji mladić iz Novog Travnika, inače otac dvoje djece i zaposlen u jednoj zagrebačkoj firmi kao električar.

Tragedija se dogodila na prijelazu bez rampe na kojem osim „andrijinog križa“ stoji i znak stop, a promet je reguliran svjetlosnom signalizacijom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...