TAJNA SIDRANOVIH FEFERONA: Drugi ih jedu, a ti se, Avdo, s njima kupaj!

Iako je "zagazio" u 77. godinu života, književnik i akademik Abdulah Sidran posljednjih je "pandemijskih" mjeseci aktivniji i "življi" nego ikada.

  • Mini market

  • 14. Avg. 2020  14. Avg. 2020

  • 0

Početkom ljeta mu je u izdanju Dobre knjige objavljena nova knjiga  "A Nurija veli" u kojoj je sabrao svoje tekstove, pjesme, rasprave.. koje objavljuje na "Facebooku", što je praćeno njenim promocijama gdje je god to moglo, uglavnom u Sarajevu.

Akademik Sidran je i član najužeg rukovodstva Građanskog Saveza (GS), stranke koja posljednjih dana prolazi kroz teške turbulencije, smjenu rukovodstva, čemu se angažirano suprotstavio, piše „Slobodna Bosna“.

Potpisnik je i peticije javnih i kulturnih radnika Sarajeva koji su od vlasti tražili ozbiljnije i stručnije upravljanje pandemijom koronavirusa.

Kao što je poznato, Abdulah Sidran je u zadnjih dvadesetak godina bolovao od niza ozbiljnih i teških bolesti i sve ih je odreda pobijedio.

Ima li najveći živi bosanskohercegovački pjesnik neku svoju tajnu, recept, "mehlem" za dugovječnost?

Ako je suditi prema objavi njegove kćerke Amre Sidran na Twiteru- ima! Njegova su tajna FEFERONI! "TATA TVRDI DA KUPANJE SA FEFERONIMA ODAGNAVA ZLE SILE", napisala je na Twiteru Sidranova mlađa kćerka uz očevu fotografiju iz kupatila na kojoj je  "okićen"  vijencom ljutih feferona.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...