VUČIĆ URLA ZBOG OTKRIVANJA MUTNIH RADNJI: “Telekom su čerupali, potkradali, razorili dok su bili na vlasti…”

Vučić po starom, oprobanom radikalskom receptu, bez ikakvih osnova napada one koji su otkrili afere da rade protiv svoje države. Ovog puta optužio je Mariniku Tepić da štiti tajkune.

  • Regija

  • 14. Avg. 2020  14. Avg. 2020

  • 1

- Telekom je akcionarsko društvo, država ima većinski udio, kapital. Šta je posao političara u jednoj zemlji? Da li je posao političara da razaraju državni kapital, ono što pripada građanima Srbije ili da pomažu? Razumijem da su oni tajkuni, ali ne mogu da razumijem da neko radi za tajkune protiv sopstvene države - istaknuo je Aleksandar Vučić u gostovanju na jednoj od svojih omiljenih TV glasila, vidno iznerviran zbog otkrivanja mutnih radnji u Telekomu, o kojima je prethodnih dana govorila potpredsjednica SSP-a Marinika Tepić, koja je bila i napadnuta od direktora te kompanije, visokopozicioniranog funkcionera SNS-a sa platom od "tričavih" 400.000 dinara.

- Taj Telekom su čerupali, potkradali, razorili dok su bili na vlasti, Telekom ništa nije imao. Ništa niste mogli da pronađete na Telekomovim kanalima, a danas su bolji. Htjeli su da uzmu TV Prva i B92 da bi imali svoje televizije i na silu da bi rušili vlast i to nisu uspjeli, kupio ih je neko drugi - nastavio je Vučić da urla u studiju televizije Pink, prenosi Direktno rs.

"Telekom dao Žeželju 10 miliona eura za kupovinu 'Kurira'"

Pošto predsjednik države i lider SNS-a radi po sistemu "država, to sam ja"... "ja i moji bliski ljudi možemo da radimo šta nam se prohtije, a da za to niko ne zna", uvijek bude zatečen kada neko od novinara ili političara iz redova opozicije ukaže na nezakonite radnje u kojima pod palicom i blagoslovom Vučića učestvuju "njegovi ljudi".

Vučić potom, po starom, oprobanom radikalskom receptu, bez ikakvih osnova napada one koji su otkrili afere da rade protiv svoje države. Ovog puta optužio je Mariniku Tepić da štiti tajkune.

A šta je istina?

Potpredsjednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić na konferenciji za medije ispred Telekoma rekla je da je zvanično podnijela upit "Telekomu Srbija" o kupovini "Adria media grupe" i tabloida "Kurir". Upitala je kojim je tačno pravnim licima plaćeno 239 miliona eura naših para, koje se u Telekomovim izveštajima navode za produkciju medijskog sadržaja, ako već znamo za aferu 'Kopernikus' i da uprava Telekoma krije kao zmija noge krila transakcije, jer je Igoru Žeželju osigurano da našim novcem kupi "Kurir".

Ubrzo nakon toga, jedan od direktora kompanije Draško Marković nasrnuo je na Tepić, oduzevši joj mikrofon.

Dan kasnije, potpredsjednica SSP-a istaknula je da Markovićev napad na nju svjedoči o tome da je dirnuta "najveća SNS kasa u zemlji".

Prvi čovjek države, naravno, nije mogao da se ne oglasi i ne sazove gostovanje na omiljenoj televiziji kako bi ponovo, bez ikakvih osnova i argumenata vrijeđao pripadnike opozicije i ostale građane kojima je stalo do istine.

Vučićeva logika je, dakle, jasna: "Ne dirajte moje ljude i ne dao bog da otkrijete naše mutne radnje! U tom slučaju, svi vi ste tajkuni, svi radite za tajkune, svi ste ljubomorni na Vučića i želite da uništite nikad jaču Srbiju..."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...