VELIKA GODINA ZA FORTNITE: Epic ulaže 20 miliona dolara u...

Tvorci superpopularnog battle royalea najavljuju, također, nekoliko turnira koji će se održati sredinom i krajem ove godine.

  • HiTec

  • 21. Jan. 2021  21. Jan. 2021

  • 0

Tvorci Fortnitea službeno su objavili da će za 2021. njihova kompetitivna scena imati nagradni fond vrijedan 20 miliona dolara, što je korak prema gore u odnosu na prošlogodišnjih 17 miliona, mada nije ni blizu masivnom World Cupu iz 2019. i njegovom fondu od 30 miliona dolara.

Novosti stižu u sklopu Epicove objave u vezi s posljednjim Fortnite Champion Seriesom, najvišim nivoom takmičenja u Fortniteu.

Epic je najavio da će se sva takmičenja održati online, a u najnovijoj objavi dao je više informacija o rasporedu.

Kvalifikacije će početi 4. februara, dok će finale na red doći 12. marta. Sva takmičenja prenosit će se na engleskom, francuskom, njemačkom i španskom jeziku.

Kompanija, također, uvodi nekoliko promjena u bodovanje i format takmičenja. Više detalja možete pronaći na blogu Epic Gamesa.

Što se nagradnog fonda tiče, FNSC će u 2021. imati četiri sezone sa sveukupno tri miliona dolara rezervirana za svaku od njih. Epic tvrdi da će tokom godine biti još turnira, s naglaskom na one sredinom i krajem godine, koji će okupiti prijašnje pobjednike i sukobiti ih u novim uzbudljivim formatima.

(SB/Tportal) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...