POSLASTICA OD PET JAJA: Na brzinu napravite karpati kolač i oduševite ukućane (VIDEO)

Naš današnji obrok gotov je za 60 minuta, donosimo recept za četiri osobe.

  • Gastro

  • 22. Jan. 2021  22. Jan. 2021

  • 0

SASTOJCI

Za tijesto

5 jaja

2 dl vode

150 g margarina

2 dl brašna

sol

Žuta krema

3 vanilija pudinga

1 l mlijeka

250 g margarina

8 kašika šećera

Bijela krema

200 ml slatkog vrhnja za šlag

200 g kravljeg sira

5 kašika šećera u prahu

1 konzerva kompota od breskve

PRIPREMA

Prokuhajte vodu s margarinom. Kada se margarin otopi, dodajte brašno i miješajte sve zajedno na vatri oko 3 minute. Maknite s vatre te ubacite jedno po jedno jaje i miksajte.

Dobivenu smjesu podijelite na pola za dvije kore. Prvi dio premažite preko papira za pečenje u tepsiji i pecite u pećnici na 200 stepeni oko 20 minuta. Isti postupak ponovite s drugom korom.

Krema - skuhajte pudinge sa predviđenom količinom mlijeka i šećera te, kada se ohladi, dodajte margarin koji ste prethodno izradili.

Za bijelu kremu mikserom dobro izradite sir i posebno ulupajte šlag. Potom pomiješajte sir, šlag i šećer u prahu.

Pripremite kolač na način da se prvo slaže kora, žuta krema, voće iz konzerve, bijela krema i druga kora na kraju. Ostavite kolač prije posluživanja da se ohladi u hladnjaku.

Prijatno!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...