CURE PIKANTERIJE IZ BIJELE KUĆE: Otkriven nadimak prve dame, ali i ko je najmlađi član porodice Biden

Osim Jill, na Bidenovoj inauguraciji bila je cijela njegova porodica - kći Ashley, sin Hunter sa suprugom Melissom Cohen, ali i Bidenove unuke - Naomi, Maisy i Finnegan, koje su privukle mnogo pažnje svojim monohromatskim outfitima. Sve tri su imale dolčevite i dugačke kapute sa pripadajućim zaštitnim maskama.

  • Show

  • 22. Jan. 2021  22. Jan. 2021

  • 0

Joe Biden postao je 46. američki predsjednik, dok je Kamala Harris preuzela ulogu njegove desne ruke, potpredsjednice SAD-a, i tako postala prva žena na toj poziciji koja nije bijele boje kože. Iako je sama svečanost bila skromnija i bez velike publike zbog epidemioloških mjera, nije nedostajalo trenutaka koji su postali dio američke historije i o njima će se govoriti još dugo.

Nadimak prve dame

Tokom svoje kampanje, Joe Biden je više puta istaknuo koliko mu znači porodica, a to je ponovno napravio i dan prije inauguracije. Svojoj supruzi, prvoj dami Jill Biden napisao je emotivnu poruku na Twitteru i potvrdio koliko je njegov brak čvrst. Osim toga, konačno smo saznali kako svoju suprugu zove iz milja.

"Volim te, Jilly i ne mogu biti zahvalniji nego što jesam što ćeš biti uz mene na ovom putovanju", napisao je uz snimak na kojem se njih dvoje primaju za ruke.

Velika Biblija

Običaj kod polaganja zakletve novog predsjednika na služenje svom narodu je zaklinjanje na Bibliji, a upravo je Jill bila ta koja je držala Bibliju dok je Joe prisezao, položivši lijevu ruku na knjigu. Mnogi su primijetili kako je ovaj primjerak Biblije mnogo veći od uobičajenog.

Riječ je, naime, o Bibliji koja je u Bidenovoj porodici još od 1893. godine, a koristio ju je i za polaganje potpredsjedničkih zakletvi 2009. i 2013. Joe Biden je tek drugi američki predsjednik koji je katolik te mu njegova vjera mnogo znači.

"To je porodično naslijeđe Bidenovih i svaki važan datum nalazi se unutra. Naprimjer, svaki put kada sam polagao zakletvu za nešto, upisan je datum u Bibliju", otkrio je Biden gostujući kod Stephena Colberta u "The Late Showu".

Najmlađi član porodice Biden

Osim Jill, na Bidenovoj inauguraciji bila je i cijela njegova porodica - kći Ashley, sin Hunter sa suprugom Melissom Cohen, ali i Bidenove unuke - Naomi, Maisy i Finnegan, koje su privukle mnogo pažnje svojim monohromatskim outfitima. Sve tri su imale dolčevite i dugačke kapute, sa pripadajućim zaštitnim maskama.

No, najviše pažnje uzeo je najmlađi član porodice Biden - unuk Beau, Hunterov i Melissin sin, u kariranoj jaknici. Beau je dobio ime po Hunterovom i Ashleynom bratu koji je preminuo 2015. od raka mozga.

image Foto: Profimedia

Kamalina pokćerka

Poglede je ukrala i Kamalina pokćerka, 22-godišnja umjetnica Ella Emhoff, za koju se već govori da će donijeti osvježenje u Bijelu kuću. Za razliku od poznatih dama u monohromatskim kombinacijama, Ella je odabrala mladalački, ali glamurozan kaput s tihom porukom o snazi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...